Ερχονται κάλπες τον Μάιο, εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης

Ερχονται κάλπες τον Μάιο, εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, καθώς η ενδεχόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό θα σημάνει την απώλεια της δεδηλωμένης και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πάει πολύ μακριά, εξέφρασε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Συνομιλώντας με τους πολιτικούς συντάκτες στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο γεύμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άφησε, μάλιστα, αιχμές έναντι του κ. Καμμένου –προφανώς και με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις «θα τους συντρίψουμε, θα τους τσακίσουμε»– λέγοντας ότι «μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ό,τι θέλει». Αιχμές άφησε και συνολικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική με αιχμή τα ελληνοτουρκικά. «Επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Aμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών που θα έρθει στην ελληνική Βουλή το νέο έτος, ο κ. Μητσοτάκης επανάλαβε ότι «σημασία έχει να φύγει αυτή η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν περάσει από τη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα».

Εκτίμησε δε και πάλι ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Oρισε μάλιστα τον Μάιο ως «απώτατο χρονικό όριο» των εκλογών, αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση. «Δεν βλέπω πώς ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη», υπογράμμισε. Αυτό υποδεικνύει ότι για την Πειραιώς, ακόμη κι αν βρεθούν οι 151 για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, η αποχώρηση του κυβερνητικού εταίρου σημαίνει απώλεια δεδηλωμένης, αφού 151 «ναι» στη συμφωνία δεν σημαίνουν αυτομάτως και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εξάλλου, ο τρίτος όροφος της Πειραιώς επαναλαμβάνει ότι έχει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα στο τραπέζι και θα κρίνει πότε και με ποιoν τρόπο θα καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας έναντι της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα βρίσκεται σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, την οποία εξάλλου ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης από τα στελέχη του προ ημερών από το βήμα του 12ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Και, όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κυοφορούνται και άλλες αλλαγές στο κόμμα στις αρχές του 2019. Αυτές δεν αφορούν μόνο την ανακατάταξη των γραμματέων της Ν.Δ., καθώς όσοι είναι υποψήφιοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κομματική θέση (ήδη ανακοινώθηκαν πέντε τέτοιες υποψηφιότητες). Αφορούν και το κόμμα. «Αλλαγές θα γίνουν με τη νέα χρονιά και στο κόμμα.

Γραμματείς θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους για να κατέβουν στις εκλογές. Θα γίνουν κι άλλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό ενόψει της προεκλογικής μάχης», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήδη ανακοίνωσε ότι στις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο γύρος ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων για τις λίστες στα εθνικά ψηφοδέλτια, στις οποίες θα εμφανιστούν πολλά νέα πρόσωπα που δεν έχουν κατέλθει ποτέ σε εθνική λίστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή