ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υποψήφιοι σε Δράμα, Εβρο, Καβάλα

oi-ypopsifioi-se-drama-evro-kavala-2290837

«Επί ποδός» βρίσκονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι νομοί Δράμας, Εβρου και Καβάλας.

Στον Δήμο Δοξάτου, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δαλακάκης, ενώ ενδεχομένως να θέσει και πάλι υποψηφιότητα ο πρώην δήμαρχος Τάσος Χατζηλαζάρου. Τη δημαρχία θα διεκδικήσει επίσης ο αγροτικός συνδικαλιστής Βασίλης Γραμματικόπουλος, και πιθανόν να θέσουν υποψηφιότητα ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Παρασκευάς Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Παπάζογλου.

Στον Δήμο Δράμας υπάρχει πληθώρα υποψηφίων. Κατ’ αρχάς, τη θητεία του θα επιχειρήσει να ανανεώσει ο νυν δήμαρχος Χρήστος Μαμσάκος. «Παρών» στην εκλογική «μάχη» έχει δηλώσει και ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος έχει υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Κυριάκος Χαρακίδης, ενώ υποψηφιότητα πιθανόν να θέσει και ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Επίσης υποψήφιοι θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Τσιαμπούσης, και πιθανόν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Στεφανίδης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο κατάλογος των υποψηφίων συμπληρώνεται από τον Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, τον δικηγόρο Μιχάλη Τάσσου, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., καθώς και τον Γιώργο Μήτρου από το ΚΚΕ.

Αρκετές είναι οι υποψηφιότητες και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ «αντίπαλοί» του θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος προέρχεται μεν από το ΠΑΣΟΚ αλλά έχει καταρτίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μυτιληνός, επίσης ανεξάρτητος, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης και ο Σάββας Δευτεραίος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Ορεστιάδας, τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ενώ συνυποψήφιοί του θα είναι η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου, καθώς και ο Κώστας Ζαλουφλής που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στον Δήμο Καβάλας, η νυν δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έχει δηλώσει «παρούσα» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ συνυποψήφιοι για τη δημαρχία θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος θα κατέβει ως ανεξάρτητος, ο Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος θα στηριχθεί από το ΚΚΕ, ο τέως αντιδήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα δώσει τη μάχη με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο δημοτικός σύμβουλος Αρης Βέρρος, καθώς και ο Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος θα στηριχθεί από τη Χρυσή Αυγή.

Στη Θάσο

Στον Δήμο Θάσου, πλην του νυν δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, υποψήφιοι για τη δημαρχία θα είναι ο πρόεδρος της Θασικής Ενωσης Καβάλας Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο δικηγόρος Λευτέρης Κυριακίδης, καθώς και ο Νίκος Χρυσάφης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ.