Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στο μίνι σίριαλ με την υποψηφιότητα της Εύας Καΐλή για τον Δήμο Θεσσαλονίκης δόθηκε εντός της εβδομάδας έπειτα από συνάντηση της ευρωβουλευτού, την παραμονή των Χριστουγέννων, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Το σενάριο να διεκδικήσει η κ. Καΐλή τον δημαρχιακό θώκο απορρίφθηκε οριστικά, με τη συνάντηση να καταλήγει στην ανανέωση της υποψηφιότητάς της για τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Υπενθυμίζεται πως το όνομα της κ. Καϊλή «έπεσε» στο τραπέζι αμέσως μετά την απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη, που θα ήταν ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ. Το γεγονός πως ο νυν δήμαρχος δεν δείχνει διάθεση να δώσει σε κανέναν το «χρίσμα» της διαδοχής του, έπαιξε κατά πληροφορίες κομβικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις.

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, από τον αμιγώς χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ, βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια που έχει εξαρχής αναπτύξει κινητικότητα ενόψει των εκλογών. Η εξέλιξη αυτή, πάντως, δίνει δύο νέα στοιχεία: αφενός αποτυπώνει την πρόθεση της Χαρ. Τρικούπη για συνθέσεις, αφού η κ. Καϊλή δεν ανήκει στον στενό πυρήνα επιρροής της προέδρου και αφετέρου κάνει πιο εύκολες τις επιλογές του έτερου εν ενεργεία ευρωβουλευτή, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, που αν θελήσει –όπως έχει δηλώσει, άλλωστε– να είναι και πάλι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορεί να του αρνηθεί κανείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή