ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης ΑΝΕΛ

Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης ΑΝΕΛ

Εντός του Ιανουαρίου τοποθέτησε εκ νέου την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης. Συγκεκριμένα το στέλεχος του μικρού κυβερνητικού εταίρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν με το που θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, κάτι που το προηγούμενο διάστημα είχε διαψευσθεί, συνδέοντας τότε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ με τον χρόνο που θα έρθει η συμφωνία στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία.

«Εχουμε πρωθυπουργικό σύστημα και επομένως ο πρωθυπουργός έχει διάφορες επιλογές για το πώς θα συνεχίσει μετά τη δική μας αποχώρηση», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης προσθέτοντας πως «θα καταψηφίσουμε πρόταση μομφής που ενδεχομένως θα καταθέσει η Ν.Δ.». Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εθν. Αμυνας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ «να μην πάρει» στελέχη των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά του.

«Στη συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Είναι το μόνο θέμα για το οποίο ο Π. Καμμένος ζητά κομματική πειθαρχία. Οποιος δεν καταψηφίσει θα διαγραφεί», ήταν η σχετική αποστροφή του. Οσον αφορά τα δύο στελέχη –Τ. Κουίκ και Θ. Παπαχριστόπουλος– που είναι πλέον πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σγουρίδης τα διαχώρισε: «Ο κ. Τέρενς Κουίκ έχει θέσει τον εαυτό του εκτός ΑΝΕΛ. Το τι θα γίνει με τον κ. Παπαχριστόπουλο θα φανεί στην ψηφοφορία», ήταν η αναφορά του.