Η κοινωνική ατζέντα, προτεραιότητα για Κυρ. Μητσοτάκη

Η κοινωνική ατζέντα, προτεραιότητα για Κυρ. Μητσοτάκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το βράδυ των Χριστουγέννων, με πρώην τοξικομανείς σε καφενείο στην πλατεία Βάθης δεν ήταν μόνο επί της ουσίας, αλλά εμπεριείχε έναν έντονο συμβολισμό. Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δίνει ιδιαίτερα βαρύτητα σε ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζονται «χαμηλής πολιτικής», αναδεικνύοντας πως, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός θα δώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στη Ν.Δ., τέτοιου είδους ζητήματα θα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του κόμματος. Ζητήματα τα οποία θεωρητικά δεν αφορούν πλατιές μάζες, αλλά ακριβώς εκεί έγκειται το κοινωνικό πρόσωπο ενός σύγχρονου κράτους: σε αυτά που δεν αφορούν τους πολλούς και έχουν να κάνουν με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών, που βοηθούν τόσο στην καλύτερη εποπτεία των χρηστών όσο και στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της εξάρτησής τους. Και για τον λόγο αυτό έφερε ως παράδειγμα μοντέλα απεξάρτησης που ήδη έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό, ενδεικτικό «ανοικτής νοοτροπίας» που θέλει να κομίσει ερχόμενος στην εξουσία. Τέτοιες κινήσεις πάντως με κοινωνικό πρόσημο αποτελούν το τελευταίο διάστημα τον κανόνα και όχι την εξαίρεση για την Πειραιώς. Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς. Και παράλληλα με την αντιπαράθεση στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι βέβαιο πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία και αυτή την πλευρά της.

Την ίδια ώρα, παρά την εορταστική ανάπαυλα, στην Πειραιώς ετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκλογική χρονιά που έρχεται. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί τυπικά, γιατί ουσιαστικά έχει ξεκινήσει, στις 10 Ιανουαρίου, οπότε τοποθετείται η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων του κόμματος, ανήμερα την επέτειο των τριών ετών από την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος. Κατά πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν έντονο άρωμα γυναίκας, ενώ τις υποψηφιότητες γένους θηλυκού θα πλαισιώσουν υποψήφιοι που αυτή τη στιγμή κατέχουν οργανικές θέσεις σε τομείς του κόμματος. Επί παραδείγματι βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως θα κατέλθουν στις εκλογές ο Β. Σπανάκης, γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, ο Β. Ξυπολητάς, γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, αλλά και ο Ν. Κωστόπουλος, γραμματέας Επιστημονικών Φορέων. Τέτοιας φύσεως υποψηφιότητες θα σημάνουν και την αλλαγή στην οργανωτική δομή, καθώς αναπόφευκτα οι υποψήφιοι θα επικεντρωθούν στη μάχη του σταυρού στις περιφέρειές τους. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η ανανέωση με κριτήριο και την αλλαγή γενιάς. Η πρόσφατη άλλωστε επιλογή του 34χρονου Αλ. Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή