Απάντηση Χαρίτση σε συμβασιούχους

Απάντηση Χαρίτση σε συμβασιούχους

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ που αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων με «πριμοδότηση» των ήδη απασχολούμενων συμβασιούχων, αλλά και στην επικείμενη προκήρυξη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης εν είδει απάντησης στους συμβασιούχους που ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

«Οι στοχευμένες, αξιοκρατικές, θεσμικά κατοχυρωμένες προσλήψεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού (σ.σ. 3Κ), όχι μόνον απαντούν στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, καθώς της προσφέρουν τα μέσα για την υλοποίηση του κρίσιμου αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της, αλλά ταυτόχρονα τερματίζουν το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανατρέπουν μια μακρόχρονη κατάσταση “ομηρίας” χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί την ουσία της κυβερνητικής στρατηγικής, η οποία υλοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα», είπε ο υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων στην προκήρυξη 3Κ αναμένεται να εκδοθούν, σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, αυτό δεν θα καταστεί εφικτό λόγω φόρτου εργασίας του ΑΣΕΠ και η έκδοση των αποτελεσμάτων φαίνεται να τοποθετείται περί τα μέσα Ιανουαρίου. Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 8.166 μονίμων στην καθαριότητα και ήδη με τροπολογία η κυβέρνηση έχει παρατείνει τις συμβάσεις των ήδη εργαζομένων μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Ως προς το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αυτό αφορά την πρόσληψη 3.257 ατόμων ως μόνιμου προσωπικού. Η σχετική ρύθμιση προβλέπει ότι οι δήμοι που συμβλήθηκαν το 2011 με την ΕΕΤΑΑ για την παροχή υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και απασχολούν προσωπικό με ενεργές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν παραταθεί έως τις 31/12/2019 μπορούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019 να υποβάλουν προς έγκριση στις οικείες αποκεντρωμένες διοικήσεις αίτημα τροποποίησης των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας τους και σύστασης ισάριθμων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού των ίδιων κλάδων και κατηγοριών. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σύστασης για τον ίδιο σκοπό οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού, αριθμού ίσου με το 7% αυτών, σε κλάδους και κατηγορίες επιλογής του οικείου δήμου, αλλά πάντως συναφείς με την παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και με κοινωνικά κριτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή