Αγκάθι για το ΚΙΝΑΛ η «επόμενη ημέρα»

Αγκάθι για το ΚΙΝΑΛ η «επόμενη ημέρα»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ πιεστικών ερωτημάτων, που σύντομα θα αναζητήσουν απαντήσεις, θα βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής. Τα ερωτήματα, μπαίνοντας πλέον σε έτος εκλογών, έχουν να κάνουν κυρίως με τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις προθέσεις της Χαρ. Τρικούπη αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Οσο και αν η κ. Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει σε κάθε μήκος κύματος πως το ΚΙΝΑΛ βλέπει αποκλειστικά μέχρι τις εκλογές και το πώς θα έχει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό ώστε να αποτελέσει ρυθμιστή των εξελίξεων, «από κάτω» έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για την επόμενη μέρα. Τούτο αναπόφευκτα «θολώνει» τη γραμμή της προέδρου του κόμματος και δημιουργεί κλίμα εσωστρέφειας, που δεν βοηθά το κόμμα.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το μπαράζ δημοσίων παρεμβάσεων από τον γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος, «σπάζοντας» την κεντρική γραμμή, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα. Ο κ. Μαλέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News24/7, αποδέχθηκε μία ιδεολογική γειτνίαση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανήκουμε στον χώρο της ευρύτερης προοδευτικής Αριστεράς. Αυτός είναι ο όμορος χώρος μας, εκεί είναι οι σύντροφοί μας. Ποτέ δεν θα κρατούσα ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ανήκουμε στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως το ΚΙΝΑΛ δεν φοβάται τις επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες σημειωτέον θα λάβουν χώρα με απλή αναλογική. «Το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών είναι ανοιχτό για εμάς. Δεν θα φοβηθούμε να πάμε και σε επόμενες εκλογές για να μην πουλήσουμε τις αρχές μας. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Αν αυτό δεν βγαίνει την επόμενη μέρα δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε εκλογές», ήταν χαρακτηριστικά η αναφορά του.

Ο κ. Μαλέλης μίλησε και για τις μετεκλογικές συνεργασίες, χρησιμοποιώντας τη βαριά λέξη «όλεθρο» για μία κυβέρνηση της Ν.Δ. «Δηλαδή να πάμε να στηρίξουμε μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο, όπως θα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη;», σημείωσε. Οι αναφορές, όπως ήταν λογικό, προκάλεσαν την αμηχανία της Χαρ. Τρικούπη, η οποία ωστόσο φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τον πήχυ και να μην ξύσει πληγές, σε μία ούτως άλλως κρίσιμη καμπή για το κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος, ισορροπώντας μεταξύ αποδοκιμασίας των δηλώσεων Μαλέλη και εσωτερικής νηνεμίας, σημείωσε πως «ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.», προσθέτοντας ότι «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν». Λίγη ώρα μετά και αφού είχε μεσολαβήσει το «καλωσόρισμα» των δηλώσεων Μαλέλη από το Νίκο Παππά, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ με δήλωσή του αναδιπλωνόταν. Με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για βιασύνη κάποιων να χαρούν. «Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί», ανέφερε. Η λήξη συναγερμού, ωστόσο, δεν αναιρεί τα όσα προειπώθηκαν. Οσο μπαίνουμε πιο βαθιά σε προεκλογική περίοδο, οι δύο διαφορετικές τάσεις εντός του ΚΙΝΑΛ –εκείνη με τα αντιδεξιά χαρακτηριστικά και εκείνη που είναι φίλα προσκείμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη– πρέπει να βρουν την απαραίτητη ενόψει εκλογών συγκολλητική ουσία, παρά τις διαφορετικές οπτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή