«Ολοι Μαζί Μπορούμε» να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελο στους ηλικιωμένους

«Ολοι Μαζί Μπορούμε» να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελο στους ηλικιωμένους

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ωραία έκπληξη περίμενε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών. Ανήμερα το πρωί της Πρωτοχρονιάς, το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» είχε διοργανώσει μια ξεχωριστή εορτή για να θερμάνει την ψυχή τους και να στείλει το μήνυμα ότι τέτοιες ημέρες γίνονται πολύ πιο όμορφες όταν τις περνούμε κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη συντροφιά μας.

Το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής του ΣΚΑΪ, Γιάννης Σπανολιός, που μίλησε με τους γέροντες και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους και ότι η πρωτοβουλία θα αφουγκράζεται τις ανάγκες τους. Μαζί του ο Αρης Πορτοσάλτε που δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από αυτές τις λίγες ώρες που βρέθηκε στο Ιδρυμα και είδε τη δίψα των ανθρώπων αυτών για τρυφερότητα και παρέα.

«Ολοι Μαζί Μπορούμε» να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελο στους ηλικιωμένους-1

Ο Γιάννης Σπανολιός, επικεφαλής του ΣΚΑΪ, μιλάει με τους γέροντες.

Το «Δειπνοσοφιστήριον» είχε ετοιμάσει έναν εξαιρετικό μπουφέ με πολλές λιχουδιές και γλυκά, ενώ κόπηκε και η παραδοσιακή βασιλόπιτα. Οι εκδόσεις «Αστάρτη» είχαν, επίσης, την καλοσύνη να δώσουν 130 βιβλία δώρα στους παριστάμενους. Ομως αυτό που ευχαρίστησε περισσότερο όλους όσοι συμμετείχαν στη γιορτή ήταν η παρουσία του κλόουν Κίκο που χόρεψε με τους ηλικιωμένους.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Ζώης Κολιός, ευχαρίστησε τον ΣΚΑΪ και το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» για την εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιες κινήσεις δίδουν στους γέροντες ψυχική ανάταση. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει την τρίτη ηλικία. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά σε θέση να μην μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους, να εξασφαλίσουν στέγη, τροφή και φαρμακευτική περίθαλψη. Το πιο σημαντικό είναι να μην απολέσουν την υπερηφάνεια τους και την αξιοπρέπειά τους.

«Ολοι Μαζί Μπορούμε» να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελο στους ηλικιωμένους-2

Ο κλόουν Κίκο χάρισε πολλά χαμόγελα στην εκδήλωση.

Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» ιδρύθηκε το 2011 από τον ΣΚΑΪ, για να βοηθήσει ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής ύφεσης. Σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, η εκπαίδευση και το περιβάλλον. Ολα αυτά τα χρόνια έχει κάνει δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, υποτροφιών για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών, διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, καθώς και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως δενδροφυτεύσεις, ποτίσματα και καθαρισμοί.

Το πιο σημαντικό για το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» είναι να αναδείξει τις δυνάμεις της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης, φτιάχνοντας ένα δίκτυο πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων που ενστερνίζονται τους ίδιους σκοπούς. Η τρίτη ηλικία είναι μία από τις προτεραιότητες στις δράσεις. Το 2019 θα συνεχιστεί, μάλιστα, και το πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών δεξιοτήτων για τους ηλικιωμένους.

«Ολοι Μαζί Μπορούμε» να χαρίσουμε ζεστασιά και χαμόγελο στους ηλικιωμένους-3

Γλυκίσματα, δωράκια, χορός και τραγούδι από το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» την Πρωτοχρονιά στο Γηροκομείο Αθηνών. Η πρώτη δράση της χρονιάς ήταν πολύ συγκινητική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή