ΚΙΝΑΛ: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας

ΚΙΝΑΛ: Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα μέλη του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα συναντηθεί σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.Το ΚΙΝΑΛ έχει λάβει εξαρχής σαφείς αποστάσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν», είπε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ «έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται a la carte. Χρειάζεται ανοικτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους. Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους». Επιπλέον, ο κ. Χρηστίδης άφησε αιχμές και για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα τη Ν.Δ. να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της». Ως σοκαριστικές περιγράφει τις καταγγελίες του Νίκου Μανιαδάκη η Σεβαστουπόλεως. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι τονίζεται ότι «οι καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis περί εκβιασμού του, προκειμένου να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, είναι σοκαριστικές. Παραπέμπουν στις χειρότερες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ερευνήσουν και να απαντήσουν. Eάν οι καταγγελίες αληθεύουν, τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή