Αλ. Χαρίτσης: Δεν κάνουμε πίσω, η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί

Αλ. Χαρίτσης: Δεν κάνουμε πίσω, η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και θα θα προχωρήσουμε στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, καθώς επιλύει με εθνικά επωφελή τρόπο, ένα θέμα που εκκρεμούσε επί τριάντα χρόνια, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9fm.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, είπε ο κ Χαρίτσης, καθώς όπως τόνισε, η πλειοψηφία της Βουλής αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και ιδίως της βόρειας Ελλάδας, στην περιοχή των Βαλκανίων , «μάλιστα σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων στην περιοχή μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του επικεφαλής Πάνου Καμμένου παρατήρησε: «Όλοι μας -και στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στον τρόπο, με τον οποίο διαχειριζόμαστε από εδώ και πέρα τις εξελίξεις και τη στάση, την οποία κρατάμε σε σχέση με την πορεία αυτής της κυβέρνησης- αναμετρώμαστε ο καθένας ξεχωριστά και με την προσωπική του ιστορία αλλά και με την προοπτική αυτού του τόπου και με αυτή την έννοια νομίζω ότι και όλοι πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις, τις οποίες θα λάβουν».

Αναφορικά με τη υπόθεση Novartis, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε, ότι είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό κράτος και πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Σημείωσε δε ότι για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, όλοι πρέπει να είμαστε φειδωλοί και προσεκτικοί στις δηλώσεις μας.

Σχετικά με την ημερομηνία των εθνικών εκλογών επισήμανε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης, διότι «χρειάζεται αυτός ο πολιτικός χρόνος, όχι απλώς με χρονικούς όρους ημερολογιακά, αλλά με πολιτικούς όρους […] είναι ζητούμενο, είναι στοίχημα τόσο ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τόσο ως προς τα κοινωνικά μέτρα ελάφρυνσης, ως προς την πορεία και διερεύνηση δικαστικών υποθέσεων, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές […] και βεβαίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη θεσμική θωράκιση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή