Κ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών (βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών (βίντεο)

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε αναλυτικά: «η εντύπωση, η οποία μπορεί να δημιουργείται ότι η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται, ότι χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να προωθήσει τους δικούς της πολιτικούς σκοπούς, υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. 

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, καλούμε όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ίδιοι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, πρώτα απ’ όλα, να υπερασπιστούν τη δική τους Συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία. Να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι, χωρίς να δέχονται και χωρίς να υποκύπτουν σε κανενός είδους πολιτική πίεση.

Καλούμε, επίσης, για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση, και προσωπικά καλώ τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του -τις οποίες δυστυχώς δεν καταδικάζει- οι οποίες στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς και δημιουργούν ένα πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας.

Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να σταματήσει με συλλογική αντίδραση όλων των εμπλεκομένων: των λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ώστε να πουν επιτέλους ένα μεγάλο “όχι” σε αυτές τις πρακτικές.

Ως προς τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία σας αφορούν και τα οποία αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τα έχουμε συζητήσει στο παρελθόν θα μας δοθεί και σήμερα η ευκαιρία να τα συζητήσουμε και πάλι.

Όπως θα συζητήσουμε -μιας και είναι εξαιρετικά επίκαιρο το ζήτημα- και τις προτάσεις τις δικές σας και τις προτάσεις τις δικές μας για τις Συνταγματικές παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στα κεφάλαια που αφορούν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Αλλά θα κλείσω επαναλαμβάνοντας το μείζον: την υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών. Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα του δυτικού κόσμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή