Επανέρχονται τα σενάρια για κεντροδεξιό φορέα

Επανέρχονται τα σενάρια για κεντροδεξιό φορέα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπύρωση στα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος στα κεντροδεξιά του πολιτικού φάσματος έφερε μία συνάντηση που έγινε πριν από λίγα 24ωρα. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος είχε τετ α τετ με τους Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, Χρήστο Ζώη και Σάββα Τσιτουρίδη. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν οι ίδιοι, ενδεικτικό των προθέσεών τους είναι πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις και ως εκ τούτου πιθανές συγκλίσεις μεταξύ τους που μπορεί να καταλήξουν σε ένα νέο κόμμα.

Διαφορετικές προσεγγίσεις

Ο δρόμος πάντως δεν είναι εύκολος, καθώς μεταξύ τους –αλλά και μεταξύ στελεχών που συμμετέχουν ευρύτερα στις διεργασίες– υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Επί παραδείγματι, ο κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος ανήκει ιδεολογικά στο δεξιό και όχι κεντροδεξιό κέρας του πολιτικού συστήματος, ενώ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και για τον χρόνο και τον τρόπο που μπορεί το εγχείρημα να μορφοποιηθεί. Βούληση πάντως του κ. Αντώναρου, που είναι ο βασικός εμπνευστής της όλης διαδικασίας, είναι να υπάρξει καταγραφή δυνάμεων της προσπάθειας τουλάχιστον στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να αναπτύξει διαύλους με ένα δίκτυο παλαιών στελεχών, που κατά κύριο λόγο προέρχονται από την καραμανλική δεξιά, αλλά και να βρει «νέο αίμα».

Πολιτικά πάντως δύο είναι τα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως εκπέμπονται από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας: Δεν υπάρχει πλάνο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και –στην παρούσα τουλάχιστον φάση– ούτε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή