Hχηρές απουσίες από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Hχηρές απουσίες από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή του κ. Π. Καμμένου χθες στη Βουλή να μην προβεί στην αυτονόητη, για εταίρο συγκυβέρνησης, πολιτική δήλωση ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι υπάρχει κυβερνητική συνοχή και πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πόρτα εξόδου από την κυβερνώσα δικομματική πλειοψηφία, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό μεγάλη αίσθηση και ενίσχυσε περαιτέρω το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών και ενόψει της αναμενόμενης για αύριο Παρασκευή συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή, οι φυγόκεντρες δυνάμεις στο κόμμα του ενισχύθηκαν, γεγονός το οποίο φαίνεται να αποτέλεσε και τον λόγο για την αναβολή της προγραμματισθείσας για χθες συνεδρίασης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Τυπικώς και αρμοδίως, ως αιτία της αναβολής προβλήθηκε η μακράς διάρκειας συνεδρίαση στην Ολομέλεια στην οποία ήταν και ο ίδιος παρών, αφού αφορούσε νομοθετικές ρυθμίσεις της αρμοδιότητάς του.

Ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης άκουγε επί αρκετή ώρα σιωπηρός τα καυστικά σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη στάση του στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. Χρειάστηκε, ωστόσο, μια παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γ. Αμυρά για να «αντιδράσει», χωρίς και πάλι να ξεκαθαρίσει τη θεσμική στάση του. «Είναι αυτό, το τελευταίο νομοσχέδιο που χειρίζεστε ως μέλος αυτής της κυβέρνησης; Ενα νεύμα σας αρκεί να μου απαντήσει. Είναι;», είπε ο κ. Αμυράς. Εμφανώς εκνευρισμένος και με ειρωνική διάθεση επιτιθέμενος στο Ποτάμι (με αφορμή τη διαφορετική προσέγγιση των στελεχών του για το Σκοπιανό και τις φήμες περί συζητήσεων ορισμένων με τον ΣΥΡΙΖΑ) από τα υπουργικά έδρανα ο κ. Καμμένος περιορίστηκε να απαντήσει: «Μετά τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι και όταν θα συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Αφού διαπραγματευθεί το Ποτάμι πρώτα και τα βρείτε μεταξύ σας και με τους άλλους, θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο, μαθαίνω».

Ομως και λίγο αργότερα, εμφανίστηκε αβέβαιος ως προς το για πόσο χρονικό διάστημα θα μετέχει του κυβερνητικού σχήματος: Αναφερόμενος σε διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στο ΥΕΘΑ επί της συζητούμενης χθες τροπολογίας αναφορικά με σύμβαση προγράμματος με αμερικανική εταιρεία, σημείωσε: «Είτε είμαι εγώ είτε είναι άλλος υπουργός οι υπηρεσίες θα δουλέψουν».

Ως προς την αναβληθείσα συνεδρίαση της Κ.Ο., σημειώνεται πως υπήρχε από νωρίς έντονος προβληματισμός και συζήτηση αναφορικά με το πόσοι θα προσέρχονταν, καθώς θα απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά (υπηρεσιακό ταξίδι στον Καναδά) και πιθανότατα και ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης. Απούσα θεωρείτο δεδομένο πως θα ήταν και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που βρίσκεται ουσιαστικά εκτός κόμματος τα τελευταία 24ωρα, μετά αλλεπάλληλες δηλώσεις με τις οποίες πήρε αποστάσεις από την ηγεσία των ΑΝΕΛ. Αντίθετα προτίθετο να παραστεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ωστόσο έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, ενώ χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 έθεσε νέα δεδομένα, λέγοντας πως αν διαγραφεί δεν θα παραδώσει την έδρα, κάτι που κατά το παρελθόν άφηνε ανοιχτό. Κανονικά πάντως έγινε η συνεδρίαση της Εκτ. Επιτροπής υπό την προεδρία του Π. Καμμένου και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εγκρίθηκε ομόφωνα η νέα καμπάνια του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή