Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου στρέφονται όλα τα βλέμματα, καθώς αναμένεται αυτή να είναι καθοριστική τόσο για το μέλλον της συγκυβέρνησης, όσο και τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το γυαλί που έχει ραγίσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν πρόκειται να κολλήσει και το χάσμα είναι απίθανο να γεφυρωθεί. 

Το κρίσιμο ερώτημα που γεννάται είναι ο τρόπος αλλά και ο ακριβής χρόνος που θα συμβεί αυτό. Εάν δηλαδή θα έρθει ένα διαζύγιο «βελούδινο» και συναινετικό ή θα γίνει μέσω σύγκρουσης των δύο εταίρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έχει ήδη τοποθετηθεί επί των επόμενων κινήσεών του και δημοσίως στην προχθεσινή συνέντευξή του λέγοντας ότι αν ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του προς την πλειοψηφία, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την εθνική αντιπροσωπεία. Εχει εκφράσει μάλιστα την αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει τον αριθμό 151 που χρειάζεται για να συνεχίσει να κυβερνά.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ πηγές του κόμματος σημείωναν ότι ο Πάνος Καμμένος θα προσέλθει στη σημερινή συνάντηση με όρους κάνοντας ταυτόχρονα κάποιες υποχωρήσεις. Αν και οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά χθες, η τοποθέτηση του κ. Κατσίκη ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, κρίθηκε από το Μαξίμου ότι προκαταλαμβάνει τις τελικές αποφάσεις Τσίπρα – Καμμένου. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Τοσουνίδης, άφηνε αιχμές για τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για παραβίαση του μορατόριουμ που είχε συμφωνηθεί να είναι μέχρι τον Μάρτιο «αλλά συντόμευσε τους χρόνους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή