Σπύρος Δανέλλης: θα είναι ο υπ’ αριθμόν 151;

Σπύρος Δανέλλης: θα είναι ο υπ’ αριθμόν 151;

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς είναι τα τελευταία 24ωρα οι επαφές μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Σπύρου Δανέλλη, με τον πρόεδρο του Ποταμιού να επιχειρεί να πείσει τον βουλευτή να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη το βράδυ στην κυβέρνηση. Το μπαράζ επαφών μεταξύ τους αναμένεται να κορυφωθεί καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν τετ α τετ που θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Ο κ. Δανέλλης πάντως το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει εμμέσως αλλά σαφώς την άποψη πως αν η ψήφος εμπιστοσύνης συνδεθεί – που για τον ίδιο εκ των πραγμάτων συνδέεται –  με την συμφωνία των Πρεσπών, είναι για εκείνον «θέμα αρχών» να την υπερψηφίσει. Ο βουλευτής του Ποταμιού μάλιστα παρέπεμπε όχι μόνο σε δηλώσεις του από τον περασμένο Οκτώβριο όπου συνέδεε τα δύο θέματα, αλλά έφθανε μέχρι το μακρινό 1992. Συγκεκριμένα ανέφερε σε συνομιλητές του, αλλά και δημόσια, πως από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι υπέρ μίας λύσης.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο κ. Δανέλλης είναι πιο κοντά να υπερψηφίσει την κυβέρνηση. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να προδικαστεί, καθώς τις τελευταίες ώρες οι πιέσεις αυξάνονται.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του κ. Δανέλλη θα κρίνει την έκβαση της ψήφου εμπιστοσύνης, αφού είναι, τούτη τουλάχιστον την ώρα, ο μοναδικός που μπορεί να αποτελέσει τον 151ο. Συγκεκριμένα πλην των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερψηφίσουν άλλοι 5: Η κ. Παπακώστα, οι άρτι διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ κ. Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης, αλλά και ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις, αυξάνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 150. Χθες άλλωστε ο κ. Σαρίδης,  ο οποίος είχε υπερψηφίσει τον προυπολογισμό και δυνητικά θα ήταν ανάμεσα σε εκείνους που μπορεί να έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή