Μητσοτάκης: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο ελληνικός λαός με εκλογές (βίντεο)

Μητσοτάκης: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο ελληνικός λαός με εκλογές (βίντεο)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της βουλής στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έκανε λόγο για μία «θλιβερή συναλλαγή», σε ζωντανή μετάδοση.

«Η σημερινή συζήτηση στην πραγματικότητα, πρόκειται για την τελευταία πράξη μίας παράστασης που παίζεται εδώ και 4 χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού για ένα άθλιο θέατρο που έστησαν ο πάνος Καμμένος και ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις στόχους.

Να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να κυρωθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα τα μόρφωμα των ΑΝΕΛ.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι τρεις στόχοι ζούμε έναν τραγέλαφο. Στην αρχή είδαμε να αναβάλλεται η συνάντησή τους, μετά να ανακοινώνεται ένα ψεύτικοι διαζύγιο και τελικά να διεκπεραιώνεται σε ζωντανή μετάδοση μια θλιβερή συναλλαγή. Ο κ. Καμμένος, δανείζει 2 βουλευτές του για να σωθεί ο κ. Τσίπρας τους οποίους δεν διαγράφει για να μην χάσει το προνόμιο του ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας».

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν, απλά συγχωνεύτηκαν. Μάλιστα προσπάθησαν να περάσουν μια τροπολογία για τα εξοπλιστικά, για τα F-16. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα ξαναφέρετε αυτή την τροπολογία την οποία κατέθεσε νύχτα ο κ. Καμμένος και είμαι περίεργος να δω αν θα την ψηφίσετε.

Ποτέ, καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση, δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος, εν ενεργεία στρατιωτικό. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήστατε, φορώντας ακόμη τη στολή του.

«Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση. Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».

Κ. Τσίπρα, πολιτική για σας σημαίνει συναλλαγή. Συναλλαγή για δύο πλειοψηφίες. Κάπως έτσι, καταλήξαμε από τα σενάρια για μία κυβέρνηση ανοχής, σε μία κυβέρνηση συνενοχής.

Εσείς κ. Τσίπρα, παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς, Μακεδονική ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα. Αλήθεια, πότε αποτελούσαν αυτά μέρος της Εθνικής γραμμής;

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος τώρα σκίζει τα ιμάτια του για να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας, ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση στη δική μας πρόταση δυσπιστίας, τη στήριξε. Είστε και οι δύο συνεργοί σε μία προμελετημένη μεθόδευση. Είστε υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες, αλλά και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και την ιστορία.

«Είπατε ψέματα και εξακολουθείτε να κυβερνάτε με ψέματα», κατηγόρησε τη συμπολίτευση ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Κάνετε εγκαίνια με τα έργα ζωφραφισμένα σε μουσαμά. 'Αθλιο θέατρο. Κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα τους», είπε αναφερόμενος στην εκδήλωση στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κάθε μέρα παραμονής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημαίνει και άλλα προβλήματα για τη χώρα. Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να ξεκολλήσετε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε την εξουσία.

Ευτυχώς η αυριανή ψηφοφορία είναι φανερή κι έτσι ονομαστικά, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα σταθούμε δημόσια απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία υψώνει τις δύο τρύπιες σημαίες της. Τους δύο ιδιότυπους λόγους για τους οποίους προέκυψε αυτό το μόρφωμα. Ότι δήθεν διώξατε τα μνημόνια και δήθεν ξεκαθαρίσατε το πολιτικό τοπίο.

Κ. Τσίπρα, δεν σας χρειάζονται οι πολίτες να τους εξηγήσετε πόσο καλά ζουν και για το πόσο η οικονομία είναι το ατού σας. Δεν το επαναλάβατε σήμερα γιατί οι πολίτες βλέπουν τα χρέη, βλέπουν τις τρύπες στον λογαριασμό τους.

Όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, λέει ναι στη συμφωνία των Πρεσπών. Στηρίζει μία κυβέρνηση «κουρελού», χωρίς ατζέντα.

Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν τα κόμματα. Τη δίνει ανοιχτά και καθαρά ο λαός, μέσα από τις εκλογές.