Φ. Γεννηματά: «Είστε δύναμη καταστροφής»

Φ. Γεννηματά: «Είστε δύναμη καταστροφής»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση σε υψηλότατους τόνους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα πολιτικής ηθικής και επιλογών του κ. Τσίπρα για την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας.

«Υπάρχει όριο στη γελοιοποίηση; Αποδείξατε, κ. Τσίπρα, πως όχι. Δεν παίζετε δημοκρατικά, ούτε καθαρά και τίμια. Η πατρίδα μας δεν ανέχεται άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και τη φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήσατε μαζί με τον κ. Καμμένο», είπε η κυρία Γεννηματά, για να συνεχίσει αναφερόμενη στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις: «Τυπικά μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός σας, που έκανε ήδη μεγάλη ζημιά στη χώρα. Με ψέματα, ταξίματα, διαμοιρασμό αξιωμάτων, με τακτικισμούς και διευθετήσεις στα παρασκήνια χωρίς αρχές, με μόνο οδηγό μια ωμή σχέση με την εξουσία. Ολοι έχουν αντιληφθεί πια τη βουλιμία σας για την εξουσία. Ο χρόνος σας τελειώνει».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην υπό εξέλιξη από χθες κοινοβουλευτική διαδικασία, η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «Ζητάει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης. Για ποια κυβέρνηση όμως ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης; Στα έδρανα βλέπω τους ίδιους υπουργούς που έχασαν τη δεδηλωμένη. Ευτελίζετε τα πάντα. Οπως και την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Υπονομεύετε μεθοδικά τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από μεταγραφικά παζάρια. Δηλώνουμε ρητά δεν σας εμπιστευόμαστε».

Υπό αυτό το πρίσμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην υπό τον κ. Τσίπρα κυβέρνηση ούτε για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, ούτε για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της οικονομίας, καθώς επίσης και επειδή υποβαθμίζει συνειδητά τη δημόσια παιδεία, διαλύει το εθνικό σύστημα υγείας, αντικατέστησε το κοινωνικό κράτος με τη λογική της Δεξιάς, τη λογική της φιλανθρωπίας, και διότι με τις ενέργειές της δημιουργεί σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας στον τόπο: «Με σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης των κομμάτων που αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας. Με τις διαρκείς μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, που φθάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η ακόλουθη αποστροφή της ομιλίας της: «Κύριε Τσίπρα, είστε στρατηγικός εταίρος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται όχι μόνο από τη συμμαχία σας με τον Πάνο Καμμένο αλλά και από άλλα γεγονότα, όπως ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν λέει να τελειώσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Είστε δύναμη καταστροφής. Είστε τοξικός».

Κλείνοντας την παρέμβασή της και αφού επέκρινε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του να αποχωρήσει από την αίθουσα πριν από την έναρξη της ομιλίας της, η κυρία Γεννηματά ανέφερε: «Το θέμα δεν είναι τα παιχνίδια εξουσίας των κ. Τσίπρα – Καμμένου ούτε η διαδοχή αυτής της κυβέρνησης από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή