Στ. Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στη συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Θετική ψήφος στη συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι του έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι «τέσσερις από τους έξι βουλευτές, που ξαφνικά είδαν το ‘συριαζαϊκό’ φως και δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, κρύβονται και δεν μιλούν».

«Αρνούνται να εξηγήσουν στο Κοινοβούλιο την ψήφο τους και στους ψηφοφόρους τους τι είναι αυτό που τους κάνει να συντάσσονται, χωρίς όρους, με την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει την κυβέρνηση και δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του, βουλευτές που εκλέγονται με μία Κ.Ο να μην μετακινούνται σε άλλη, λέγοντας: «Αφού λοιπόν όλοι είμαστε απέναντι στις μεταγραφές, ας συμφωνήσουμε σήμερα ότι δεν θα ζήσουμε ξανά αυτά τα φαινόμενα».

Αναφερόμενος στη στάση κομμάτων έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλη σχολή με τις κολοτούμπες και έχει επηρεάσει και τους αντιπάλους του. Άκουσα βουλευτές της αντιπολίτευσης να ασκούν σφοδρή κριτική στη συμφωνία των Πρεσπών. Ποιοι οι ίδιοι που έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι πρέπει να δούμε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα μείνει διεθνώς μόνη της»

«Πρέπει να δούμε αν όλα αλέθονται στον αντισυριζαϊκό μύλο».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για τοξικό κλίμα («Οι αποστασίες των ημερών έχουν κάνει ακόμη πιο τοξική την ατμόσφαιρα») και πρόσθεσε ότι «ένα εθνικό θέμα αντί να γίνει αφορμή για συνεννόηση έχει όπλο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Το κύριο μέλημα αυτών που κυβερνούν και όσων συνωστίζονται στον προθάλαμο της εξουσίας είναι η πολιτική επιβίωσής τους».

«Το Ποτάμι», κατέληξε ο Στ. θεοδωράκης «καταψηφίζει μια αποτυχημένη κυβέρνηση, ζητάει από τους βουλευτές του το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο και με κάθε δύναμη να πολεμήσουν για τη  μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή