Κουτσούμπας: Φτωχοποιήσατε τον ελληνικό λαό

Κουτσούμπας: Φτωχοποιήσατε τον ελληνικό λαό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική, με συχνές αναφορές απευθείας στον πρωθυπουργό, άσκησε κατά τη χθεσινή δευτερολογία του ο κ. Δημ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος επέκρινε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ότι εξαπατά τον λαό και πως συνεργάζεται με σεσημασμένους αντικομμουνιστές για να πλήξει το ΚΚΕ.

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που εξαπατά τον λαό με υποσχέσεις», είπε ο κ. Κουτσούμπας για να συνεχίσει: «Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα: Εχετε το θράσος να εμφανίζεστε ως αντίπαλος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, την ώρα που ακολουθείτε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ακολουθείτε τις ίδιες πολιτικές με τους προκατόχους σας. Μέχρι και ιστορικά πολιτιστικά μνημεία δίνετε στο υπερταμείο. Εφαρμόσατε μέχρι κεραίας το σύνολο των μνημονιακών ρυθμίσεων που ψήφισαν οι προηγούμενοι και κλιμακώσατε την επίθεση στους συνταξιούχους. Κλιμακώσατε τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα. Καταφέρατε μεγάλο πλήγμα στους νησιώτες. Φτωχοποιήσατε τον ελληνικό λαό. Ισχυρίζεστε ότι μετά τον Αύγουστο έρχεται φιλολαϊκή τομή. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη “μεταμνημονιακή περίοδο”. Ετοιμάζετε νέα μείωση του αφορολόγητου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε: «Η λεγόμενη μεταμνημονιακή σας περίοδος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά της μνημονιακής περιόδου. Εχετε δεσμευτεί για την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων για το επόμενο διάστημα, όσο και αν προσπαθείτε να το κρύψετε. Ηδη σας στέλνουν μήνυμα οι δανειστές πως έχετε καθυστερήσει στην υλοποίηση δεσμεύσεων που έχετε αναλάβει. Πληγή για τον ελληνικό λαό είναι η πολιτική σας».

Αναφερόμενος, τέλος, στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «κατάπτυστη συμφωνία, που θα την πληρώσουν ακριβά οι λαοί των Βαλκανίων, με πρώτο τον ελληνικό λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή