Λεβέντης: Οι ξένοι θέλουν τον Τσίπρα

Λεβέντης: Οι ξένοι θέλουν τον Τσίπρα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ξένοι προτιμούν τον Αλ. Τσίπρα επειδή υπογράφει τα πάντα και κάνει όλα τους τα χατίρια», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Εν. Κεντρώων, Β. Λεβέντης. Λίγο πριν εξέφραζε την απορία του αναφορικά με τη βιασύνη που επιδεικνύει, όπως είπε, στο να περάσουν σε μικρό χρονικό διάστημα μεγάλες υποθέσεις όπως η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και η κύρωση της συμφωνίας των Σκοπίων. «Γιατί βιάζεστε; Ποιος είναι από πίσω και πιέζει;» είπε.

Για το κρίσιμο ζήτημα της συμφωνίας, ο κ. Λεβέντης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Προτείνω στους Μακεδόνες υπομονή: η συνθήκη ακόμη και να κυρωθεί, θα ακυρωθεί. Χωρίς την κοινωνία και τον λαό, ακυρώνεται στην πράξη. Κανείς δεν θα σεβαστεί κάτι το οποίο καταδικάζει ο λαός. Ο κ. Καμμένος έπρεπε, αν ήθελε, να σταματήσει τον πρωθυπουργό πιο νωρίς. Η Ιστορία θα σας χρεώσει ότι δεν εμποδίσατε τον συνεταίρο σας». Οσον αφορά τα όσα καταγγέλλονται για απειλές εις βάρος βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, αφού τόνισε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται ένας βουλευτής για τη συνείδησή του», συμπλήρωσε: «Η αίθουσα ετοιμάζεται να περάσει νομοσχέδιο που είναι αντίθετο με τη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού. Τι θα κάνει, ποια αντίδραση μπορεί να έχει ο πολίτης αυτής της πλειοψηφίας; Η Βουλή δεν εκφράζει τη θέληση του λαού. Δεν είναι καλό σημάδι να αγνοεί η Βουλή τη θέληση του λαού. Δεν υπάρχει Δημοκρατία εάν αγνοείται ο λαός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή