Μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα διαλυθεί

Μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα διαλυθεί

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται». Αυτό διαμηνύουν σε κάθε τόνο από τη Χαριλάου Τρικούπη στον απόηχο των ερωτημάτων που δημιουργήθηκαν για το τι μέλλει γενέσθαι με το ιστορικό κόμμα, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για «συνέδριο ενοποίησης του ΚΙΝΑΛ».

Από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος εκπέμπουν ρητώς πως ο στόχος του συνεδρίου είναι ενιαία κομματικά όργανα, κάτι που δεν συνεπάγεται διάλυση των «συνιστωσών» που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής, αλλά μόνον αναστολή λειτουργίας. Εν προκειμένω για το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί αναμφίβολα τον βασικό πυλώνα του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμιζαν πως ούτως ή άλλως το κόμμα βρίσκεται σε αναστολή, καθώς δεν συνεδριάζουν ούτε τα όργανά του ούτε γίνονται διαδικασίες που φέρουν τη σφραγίδα του. Πλάνο ωστόσο αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Το είπε εμμέσως πλην σαφώς η ίδια η κ. Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Απευθύνομαι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει πάντα ο κορμός αυτής της προσπάθειας για τη μεγάλη Κεντροαριστερά.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου. Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Και αν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια της κ. Γεννηματά, ως προέδρου του, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξει ο κ. Παπανδρέου με το ΚΙΔΗΣΟ, που συνεργάζεται με το ΚΙΝΑΛ. Οι πληροφορίες λένε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ Γεννηματά και Παπανδρέου, μόλις ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα νέα δεδομένα. Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της θετικής στάσης του Γ. Παπανδρέου για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και των όσων αποκάλυψε ο κ. Θεοχαρόπουλος περί συνομιλίας του με τον κ. Παπανδρέου, όπου του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Στη Χαρ. Τρικούπη, όσο και αν είναι προβληματισμένοι με τον κ. Παπανδρέου, χειρίζονται με χειρουργικές κινήσεις το θέμα, καθώς το όνομα Παπανδρέου είναι πλήρως συνυφασμένο με την ιστορία του κόμματος.

Οσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, οι σχέσεις με τον κ. Θεοχαρόπουλο διολισθαίνουν κάθε μέρα. Η διαμάχη εστιάζει πλέον στο αν και πόσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα μείνουν στο ΚΙΝΑΛ, από το οποίο σημειώνουν πως τα στελέχη που διαφώνησαν με τον κ. Θεοχαρόπουλο ήταν 22. Τέλος, όπως φαίνεται, η Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ θα φθάσει και πάλι τους 20 βουλευτές, αφού ο Στ. Παναγούλης είναι πολύ κοντά στην προσχώρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή