Διπλή επίθεση εξαπολύει ο Π. Καμμένος

Διπλή επίθεση εξαπολύει ο Π. Καμμένος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επί τετραετία συγκυβερνήτης Π. Καμμένος κλιμακώνει τις επιθέσεις του με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου καθώς και τέως στελέχη των ΑΝΕΛ που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις, και από χθες καθιστά σαφές ότι προτίθεται να υπερψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας. «Αν αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη συμφωνία», είπε.

Πριν από τη δήλωση αυτή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με νεότερη παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, εξαπέλυε δριμύτατη επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου, ενώ την ίδια στιγμή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά: «ανέβασε» σκίτσο στο οποίο, υπό τη φράση «νέα αύξηση του τουρισμού τον Ιανουάριο», παρουσιάζεται ο κ. Αλ. Τσίπρας να στηρίζεται σε ταμπέλα «Rooms to let» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και να υποδέχεται την «τουρίστρια» Ελενα Κουντουρά.

Παράλληλα με αυτό, ο κ. Καμμένος κατέθετε στη Βουλή ερώτηση με ταυτόχρονο αίτημα παρουσίασης σχετικών επίσημων εγγράφων (τη συνυπογράφει ο νεοεισελθών στους ΑΝΕΛ Αρ. Φωκάς), με αποδέκτες την κυρία Κουντουρά και τους υπουργούς Ν. Παππά και Ευκλ. Τσακαλώτο, για τα κονδύλια που δίδονται «για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό».

«Υπάρχουν συμβάσεις· με ποιες εταιρείες και ποια ποσά έχουν δοθεί για τις συμβάσεις αυτές; Υφίσταται σύμβαση για ψηφιοποίηση μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής;», είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Καμμένος. Παράλληλα ζητεί «να κατατεθούν όλες οι δαπάνες για το Ετος Πολιτισμού Ρωσίας και τα αντίστοιχα παραστατικά». Τέλος, ζητείται το «βιογραφικό σπουδών της αντιπροέδρου του ΕΟΤ».

Αξιοσημείωτη εξέλιξη, ωστόσο, αποτελεί και η χθεσινή συνάντηση που είχε ο κ. Καμμένος στο γραφείο του στη Βουλή με τον κ. Τ. Μπαλτάκο, με τους δύο άνδρες να κάνουν λόγο ακόμα και για εκλογική συνεργασία τους. «Κάναμε μια συζήτηση, μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πώς μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς, υπάρχουν 45 πρώην υπουργοί της Ν.Δ. εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα αρχίσουμε με αποκλεισμούς».

Κατά πληροφορίες, η πρόταση Μπαλτάκου, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή «ενοποίησης» των δεξιών κομμάτων υπό μία κοινή ομπρέλα, είναι να κατέλθουν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές με διαφορετικούς επικεφαλής, ώστε να μην υπάρξουν διαφωνίες για τον «πρόεδρο». Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση είναι στις ευρωεκλογές να τεθεί επικεφαλής ο κ. Καρατζαφέρης που έχει θητεύσει στο Ευρωκοινοβούλιο και στις εθνικές ο Πάνος Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή