Στ. Θεοδωράκης: Πατριωτικός στόχος ο συμβιβασμός

Στ. Θεοδωράκης: Πατριωτικός στόχος ο συμβιβασμός

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς φορτισμένος για τις διαλυτικές επιπτώσεις που είχε ειδικά για το Ποτάμι το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Στ. Θεοδωράκης από του βήματος της Βουλής είπε μεν ότι στηρίζει την εν λόγω συμφωνία, αλλά και στάθηκε έντονα επικριτικός τόσο προς τον κ. Αλ. Τσίπρα όσο και προς τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη για τις επιλογές και τους χειρισμούς τους.

«Ας βγούμε από τα χαρακώματα. Μεγάλος πατριωτικός στόχος θα έπρεπε να ήταν ένας συμβιβασμός. Αν απορριφθεί η συμφωνία, θα απομονωθούμε και θα συγκρουστούμε με όλους τους συμμάχους μας. Οι μόνοι που θα χαίρονται είναι οι Τούρκοι και οι Ρώσοι», είπε ο κ. Θεοδωράκης. Και μεταξύ άλλων συνέχισε: «Η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που εμφανίζεται να ζητεί η Ν.Δ., είναι το ίδιο που έλεγε και ο κ. Τσίπρας με τα μνημόνια. Εφερε τελικά σκληρότερο μνημόνιο. Από μια επαναδιαπραγμάτευση δεν θα έρθει καλύτερη συμφωνία».

Ο κ. Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας παλαιότερη θέση του –και σχετικό αίτημά του προς τον πρωθυπουργό–, υποστήριξε ότι θα υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση που οδήγησε στη συμφωνία «εάν είχαμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ή αν η κυβέρνηση μας καλούσε γύρω από ένα τραπέζι να συνεννοηθούμε».

Και αφού σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη βία και στον διχασμό, κατήλθε του βήματος χειροκροτούμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες τον φέρουν να έχει, εξερχόμενος της αίθουσας, έντονο φραστικό επεισόδιο με τον έως χθες βουλευτή του Ποταμιού Γρ. Ψαριανό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή