«Απεμπολούμε αιώνια εθνικά μας δίκαια»

«Απεμπολούμε αιώνια εθνικά μας δίκαια»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδιανόητη εθνική υποχώρηση» περιγράφει τη συμφωνία των Πρεσπών, με δήλωσή του στην «Κ», ο Αχιλλέας Γ. Καραμανλής, ιδρυτικό και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Σερρών ανελλιπώς από το 1974 έως το 2007. Στη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών συνεπάγεται κινδύνους και κρύβει περιπέτειες για τη Μακεδονία και την Ελλάδα γενικότερα. «Με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, απεμπολούμε τα αιώνια εθνικά μας δίκαια, που είναι συνδεδεμένα με τους αγώνες και το αίμα του ελληνικού λαού», τονίζει ο κ. Καραμανλής.

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. υπογραμμίζει πως «πρόκειται για μια αδιανόητη εθνική υποχώρηση, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την πατρίδα μας και ανοίγει την πόρτα για νέες περιπέτειες για τη Μακεδονία μας». Ο κ. Καραμανλής καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στους βουλευτές να μην επιτρέψουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών κατά την ψηφοφορία, η οποία, όπως είναι γνωστό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

«Την ύστατη αυτή ώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να συναισθανθούν την εθνική τους ευθύνη και να εμποδίσουν την κύρωση της κατάπτυστης – αντεθνικής αυτής συμφωνίας», λέει χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή