Κοινή δήλωση Γιούνκερ, Μογκερίνι και του Επιτρόπου Χαν για τις Πρέσπες

Κοινή δήλωση Γιούνκερ, Μογκερίνι και του Επιτρόπου Χαν για τις Πρέσπες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαιρετίζουμε θερμά το επόμενο καθοριστικό βήμα στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο έγινε με τη σημερινή ψηφοφορία του ελληνικού Κοινοβουλίου», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

«Από την πολύ αρχή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστηρίξει σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, μετά από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη από όλες τις πλευρές για την επίλυση μιας από τις πιο εδραιωμένες αντιπαραθέσεις στην περιοχή. Και οι δύο χώρες άδραξαν αυτή τη μοναδική ευκαιρία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Ενώ προσβλέπουμε στα επόμενα διαδικαστικά βήματα που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, μπορούμε ήδη να πούμε με σιγουριά σήμερα ότι η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν μαζί γράψει μια νέα σελίδα στο κοινό μας μέλλον στην ΕΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή