Το νέο tweet του Ζάεφ για την «Μακεδονία»

Το νέο tweet του Ζάεφ για την «Μακεδονία»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «Μακεδονία» η οποία «αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δημοκρατικού κόσμου» αναφέρεται σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. 

Μέσα από το Twitter, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να στηρίξουν την οικονομία της χώρας του, ανεβάζοντας παράλληλα βίντεο από τις πρόσφατες επαφές του στο Νταβός. 

«Η Μακεδονία αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δημοκρατικού κόσμου. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία!» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Για να τεθεί σε ισχύ η νέα ονομασία της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα πρέπει να ακολουθηθεί μία σειρά από βήματα.

Αρχικά, η  Ελλάδα θα ενημερώσει την ΠΓΔΜ με ρηματική διακοίνωση και στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή της.

Πρώτος θα ενημερωθεί ο ΟΗΕ ο οποίος ήταν και ο διαμεσολαβητής των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, ενώ στη συνέχεια θα έρθει στη Βουλή το Πρωτόκολλο Εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Μόλις κυρωθεί και αυτό, τότε θα τεθεί αμετάκλητα σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνταγματικές αλλαγές της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα η χώρα να ονομάζεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στις διμερείς σχέσεις της και έτσι θα αναγνωρίζεται από χώρες και διεθνείς οργανισμούς.

Τα επίσημα έγγραφα της ΠΓΔΜ για διεθνή χρήση και όσα εσωτερικά έγγραφα προορίζονται για διεθνή χρήση θα πρέπει να αλλάξουν το όνομα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας εντός πέντε ετών από την ημέρα έναρξης της Συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή