ΚΙΝΑΛ: Σταθερό το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ: Σταθερό το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Σήμερα, μετά διετή καθυστέρηση και επώδυνα μέτρα, εξαγγέλλει μισθό 650 ευρώ. Αύξηση που θα χαθεί από τη μείωση του αφορολογήτου, που ο ίδιος ψήφισε». Το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για την αύξηση του κατώτατου μισθού που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, είναι ενδεικτικό της απόλυτης σύγκρουσης στην οποία κινούνται πλέον ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ακόμα και για ένα θέμα που στο Μαξίμου θεωρούσαν πως θα «στριμώξουν» την αντιπολίτευση, η Χαρ. Τρικούπη άσκησε δριμεία κριτική και προέταξε το δικό της πλάνο.

«Μία λύση υπάρχει: Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για καθορισμό του κατώτατου μισθού ελεύθερα, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις, από τους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση». Είναι γεγονός πως οι τελευταίες εξελίξεις, με τη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, αλλά και τις αρρυθμίες που προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου υπέρ των Πρεσπών, έχουν αναδιατάξει τη στρατηγική του Κινήματος, η οποία συμπυκνώνεται πλέον στη φράση «επίθεση κατά μέτωπο».

Στο Κίνημα Αλλαγής άλλωστε είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πως Μαξίμου και Θεοχαρόπουλος θα καταλήξουν σε κάποιου είδους συνεργασία, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες περί συνεννόησης των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα που ήθελαν το Μαξίμου να προτείνει τον κ. Παπανδρέου για τη θέση του επιτρόπου διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Το ΚΙΔΗΣΟ με ανακοίνωση σημειώνει πως όσοι εξυφαίνουν τέτοια σενάρια «θα μείνουν με τα όνειρά τους», προσθέτοντας πως «λυπούμαστε, που πολλοί θέλουν να διαπαιδαγωγούν τον λαό με την αντίληψη ότι η πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι μια μόνιμη συναλλαγή». Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση πως «ο Γ. Παπανδρέου θα τους χαλάει τη σούπα των πολιτικών μαγειρείων της συντήρησης, του πελατειασμού και του παρακράτους, με την ενεργό παρουσία του». Η τελευταία φράση ωστόσο, περί «ενεργής παρουσίας», έχει πολλούς αποδέκτες, πιθανότατα και εσωκομματικούς. Τούτο, καθώς η πρόσφατη απόφαση της κ. Γεννηματά να πάει σε συνέδριο «ενοποίησης» του ΚΙΝΑΛ, έχει θολώσει περαιτέρω το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι με το κόμμα του κ. Παπανδρέου και αν επιθυμεί αυτός να το θέσει σε αργία, αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας μελλοντικής διελκυστίνδας μεταξύ των δύο πλευρών. Αντίθετα το τοπίο όσον αφορά τον κ. Βενιζέλο φαίνεται πως ξεκαθαρίζει. Χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε (ΣΚΑΪ) πως δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αποσαφηνίσει τις αποφάσεις του. Αυτό ωστόσο που εκπορεύεται είναι πως ο κ. Βενιζέλος οδεύει, πλην απροόπτου, για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή