Ο Γιάνης Βαρουφάκης «θυμάται» την προ 4 ετών απάντησή του στον Ντάισελμπλουμ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης «θυμάται» την προ 4 ετών απάντησή του στον Ντάισελμπλουμ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το έως σήμερα μίσος τους, τιμή μου», αναφέρει σε μήνυμά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην περίφημη χειραψία και το «Ουάου» το 2015 μετά από συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στο μήνυμά του ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει: «Σαν σήμερα, πριν 4 χρόνια, έλεγα στον Ντάισελμπλουμ ότι η ελληνική κυβέρνηση παύει να συνεργάζεται με την τρόικα, πως μόνο υπουργοί θα συνομιλούσαν με Ελληνες υπουργούς, πως οποιαδήποτε συμφωνία θα βασίζεται στη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους. Το έως σήμερα μίσος τους, τιμή μου».

 

 

Υπενθυμίζουμε πως, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε βιβλίο του περιγράφει το περιστατικό που είχε διαδραματιστεί τότε, αναφέροντας πως: «Του είπα: Μόλις σκότωσες την τρόικα.  Και χωρίς την τρόικα είστε μόνοι σας». Ο Βαρουφάκης αντέδρασε δήθεν έκπληκτος και ανήξερος. Αργότερα οι συνεργάτες του θα δήλωναν ότι απάντησε χαλαρά: «Ουάου». Ο Βαρουφάκης μας ακολούθησε στον διάδρομο, μου ξαναέδωσε το χέρι στο ασανσέρ και προσπάθησε να διορθώσει τη ζημιά. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σοβαρές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς και με το Εurogroup».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή