Αρωμα ανανέωσης από Μητσοτάκη

Αρωμα ανανέωσης από Μητσοτάκη

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υλοποίηση του στοιχήματος της ανανέωσης της Ν.Δ., και ενόψει των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων τους επόμενους μήνες, προχωράει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη λίστα με υποψηφίους στις εθνικές εκλογές, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων προσώπων –περί τα 150– που θα στελεχώσουν τις γραμματείες της Ν.Δ. και το σχήμα που θα «τρέξει» τις εκλογικές μάχες του 2019. Αυτό, σύμφωνα με την Πειραιώς, θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73% και με μέσον όρο ηλικίας τα 42 έτη.

Ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων, η Πειραιώς δημοσιοποίησε χθες σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις εθνικές εκλογές τα στελέχη της που είχαν μέχρι χθες θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα του κόμματος, μεταξύ των οποίων γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπρόσωποι, καθώς και στενοί συνεργάτες και σύμβουλοι του προέδρου της Ν.Δ. Ακόμη, ανακοίνωσε και τις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιοι οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β΄ Αθήνας, του υπολοίπου Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως και όσοι προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Ανάμεσά τους πρόσωπα που για πρώτη φορά κατέρχονται σε εθνικές εκλογές, όπως ο καθηγητής και σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Αγγελος Συρίγος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός (στον βόρειο και νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας αντίστοιχα), ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης στον βόρειο τομέα, ο Γιάννης Καλλιάνος στον νότιο τομέα. Απ’ όσους προσχώρησαν στη Ν.Δ., ο Ιάσων Φωτήλας θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, ο Χάρης Θεοχάρης στον νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας, η Κατερίνα Μάρκου στο ευρωψηφοδέλτιο, ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη Λάρισα. Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές Επικρατείας, ο Δημήτρης Σταμάτης κατεβαίνει στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η Νίκη Κεραμέως στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθήνας, ο Θόδωρος Φορτσάκης στην Α΄ Αθήνας και ο Βασίλης Οικονόμου στην ανατολική Αττική. Μεταξύ άλλων, υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα, ο Σπήλιος Ληβανός στην Αιτωλοακαρνανία και ο Τάσος Χατζηβασιλείου (αναπλ. γραμματέας διεθνών σχέσεων) στις Σέρρες.

Ψηλά κρατάει η Ν.Δ. τον «σκανδαλώδη» διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζήτημα για το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε παρέμβει στην Κομισιόν με επιστολή του στην αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Με αφορμή την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, που αναφέρει ότι ο διορισμός Θάνου υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού, η Ν.Δ. δηλώνει «απόλυτα δικαιωμένη» από τις καταγγελίες της. Σημειώνει επίσης ότι στην απάντησή της προς τον κ. Μητσοτάκη η κ. Βεστάγκερ προανήγγειλε ότι «θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού». «Δεν περιμένουμε βέβαια από τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τώρα που φεύγει τη σημασία των ανεξάρτητων αρχών σε μια δημοκρατία. Εχει άλλωστε αποδείξει εδώ και τέσσερα χρόνια ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και στον εαυτό του», επισημαίνει η Ν.Δ.

Κατά νέας Γραμματείας

Την ίδια ώρα, κατήγγειλε τη σύσταση ακόμη μιας γραμματείας για τους «ημέτερους», της «Ειδικής Γραμματείας Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης», η οποία ψηφίστηκε την Τρίτη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η νέα Ειδική Γραμματεία που συστήνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που επικαλείται η Ν.Δ., θα κοστίσει στον Ελληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή