Παπαχριστόπουλος: Αύριο παραδίδω την έδρα μου

Παπαχριστόπουλος: Αύριο παραδίδω την έδρα μου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πρόθεσή του να παραχωρήσει την βουλευτική του έδρα εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαχριστόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Ant1 σημείωσε πως αύριο, Παρασκευή, προτίθεται να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.

«Αύριο παραδίδω την έδρα μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε σαφές ότι παραδίδει την έδρα του οικειοθελώς, «κανείς δεν μου το ζήτησε» ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται σε αντίθεση με την θέση των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, θέση την οποία σέβεται απολύτως. Ερωτηθείς αν έχει ανταλλάγματα από τον κ. Τσίπρα, την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε «είναι επιλήψιμο να εκλέγεσαι με σταυρό και όχι να διορίζεσαι;».

«Προϊόν συναλλαγής θα ήταν στον ανασχηματισμό να πάρω υπουργική θέση» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεσμευόμενος δημόσια ότι θα αρνηθεί υπουργοποίησή του. Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπερασπίσθηκε το έργο της κυβέρνησης, είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει κατασυκοφαντηθεί ενώ ερωτηθείς εκ νέου αν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εάν του το ζητήσει η Κουμουνδούρου, απάντησε «ναι γιατί πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά για τη χώρα».

Είπε ότι έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» χωρίς να το επιδιώξει, καθώς, όπως εξήγησε, αφ' ης στιγμής ενέσκηψε το «θέμα της FYROM», διαχώρισε τη θέση του από εκεινη των ΑΝΕΛ και αυτό το είπε τόσο στην ΚΟ όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Τέλος, ως προς το ζήτημα αυτό είπε ότι ο ίδιος δεν παραβίασε καμία αρχή του και υπενθύμισε ότι η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes, περιλαμβανόταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή