Δ. Τζανακόπουλος: Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν

Δ. Τζανακόπουλος: Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένος και τη δήλωσή του ότι η ότι δεν θα προλάβει η κυβέρνηση να κάνει παρέλαση.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την 25η Ιανουαρίου, «ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια».

Ο ίδιος τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι «απομένει η κύρωση, εντός των επόμενων ημερών, από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και ακολούθως, θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας γείτονος, θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή σηματοδοτεί το τέλος μίας διένεξης 27 ετών, «στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο»,καθότι, όπως πρόσθεσε, «από το 1992 μέχρι σήμερα, εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα, ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή