Δεν παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος – Αναβολή για μία εβδομάδα ζήτησε ο Ν. Βούτσης

Δεν παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος – Αναβολή για μία εβδομάδα ζήτησε ο Ν. Βούτσης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Βούτση με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε από τον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει σήμερα τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σε περίπτωση παραίτησης του κ. Παπαχριστόπουλου, διαδικαστικά και τυπικά, ο κ. Κουίκ που είναι ο πρώτος επιλαχών θα έπρεπε να ορκιστεί στη νέα του ιδιότητα ως βουλευτής. Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικαστική λειτουργία, ήταν που ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην προχωρήσει στην προαναγγελθείσα κίνησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο σύμφωνα με τα σχόλια που καταγράφονται στο περιστύλιο, η πραγματική αιτία είναι άλλη καθώς τέτοια διαδικαστικά ζητήματα δεν θα προκαλούσαν ζητήματα στην ψήφιση του πρωτοκόλλου, πολύ δε περισσότερο επειδή η παρουσία του κ. Παπαχριστόπουλου δεν είναι καθοριστική για την υπερψήφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε λάβει την «άνετη» πλειοψηφία των 153 ψήφων.

Τούτων δοθέντων, όπως είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος του γραφείου του Προέδρου της Βουλής, η οποιαδήποτε κίνησή του θα πρέπει να αναμένεται μετά τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του πρωτοκόλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή