Τοσουνίδης: Θα μελέτησουμε την πρόταση μομφής κατά Βούτση αν κατατεθεί

Τοσουνίδης: Θα μελέτησουμε την πρόταση μομφής κατά Βούτση αν κατατεθεί

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης κάλεσε σήμερα τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα επισημαίνοντας  ότι «η έδρα πρέπει να επιστραφεί στους ΑΝΕΛ. Οσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, τότε να εγκαταλείψουμε τις έδρες μας, έρχονται οι επόμενοι». 

«Υπηρετήστε αυτά για τα οποία σας ψηφίσαν, για αυτά που έχετε δεσμευθεί. Να σεβαστούν όλοι την εντολή που πήραν από τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απευθυνόμενος, μέσω απάντησής του σε σχετική ερώτηση, στον κ. Παπαχριστόπουλο αλλά και στον κ. Τέρενς Κουΐκ που με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, αντικαθιστά τον κ. Παπαχριστόπουλο στη Βουλή. 

«Όσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, να υπηρετήσουν τις δεσμεύσεις μας, τις αξίες μας, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις έδρες. Έρχονται οι επόμενοι που μπορούν να στηρίξουν όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείς αν θα διαγραφεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος είπε «οι ΑΝΕΛ προτιμούμε να εγγραφόμεθα θετικά στη συνείδηση του κόσμου και όχι να διαγραφόμεθα. Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλουμε προς όλους». Χαρακτήρισε «θετικό μονόπρακτο που εξελίσσεται» τα όσα διαμείφθηκαν χθες στη συνάντηση Θ. Παπαχριστόπουλου-Ν. Βούτση, προσθέτοντας «αυτό που ζητούμε είναι στάση ευθύνης και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή βούληση».

«Θα έχει πολύ μεγάλη αξία να αποκαταστήσουμε, όσο μπορούμε την αξιοπιστία της πολιτικής λειτουργίας και του συστήματος στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε, επιπλέον, ο κ. Τοσουνίδης.

«Δεν ζητάμε χατίρια, ούτε χάρες, αγωνιζόμαστε για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας», πρόσθεσε, ενώ κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του προέδρου των ΑΝΕΛ σύμφωνα με την οποία αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση «δεν θα κάνουμε παρέλαση» απάντησε ότι «όταν πυροδοτείς το πολιτικό κλίμα, όταν προσβάλλεις τη λειτουργία της δημοκρατίας, η διέξοδος είναι οι εκλογές και τις επιβάλλει η κοινωνία».

Καμία αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής

Ακόμη, ο κ. Τοσουνίδης απέρριψε αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει πως για να συγκροτείται Κ.Ο. πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα. Σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Παπαχριστόπουλου, οι ΑΝΕΛ κινδυνεύουν με διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Να αφήσουν όπως είναι τον κανονισμό της Βουλής», ανέφερε, ενώ δεν απέκλεισε οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να στηρίξουν μια πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας πως «θα μελετήσουμε οτιδήποτε κατατεθεί, πρέπει να μελετήσουμε το περιεχόμενο μιας πρότασης μομφής».

«Υπερασπιζόμαστε πρώτα απ' όλα τον ελληνικό λαό»

Σχολιάζοντας την παρατήρηση ότι «η κριτική του κ. Καμμένου που έγραψε «υπάρχουν και Έλληνες Αλέξη» αγγίζει και τον πρωθυπουργό» είπε ότι εκείνο που εννοούσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι πως «αυτό που υπερασπιζόμαστε πρώτα και πάνω απ' όλα, είναι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, οπότε θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας και όσο πιο ψηλά βρισκόμαστε σε θέση ευθύνης ότι αυτά που κάνουμε πρέπει να έχουν άμεση θετική ανταπόκριση στον ελληνικό λαό».

«Αυτό που εκπέμπουμε είναι ότι όλα αυτά που δημιουργήθηκαν έχουν να κάνουν, όπως έχει καταγγείλει ο Π. Καμμένος, με την προσπάθεια να διαστρεβλωθεί με μια λάθος ερμηνεία ο Κανονισμός της Βουλής, να παραμεριστεί η επιθυμία ενός ολόκληρου λαού για την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας και της ιστορικής μας φυσιογνωμίας είναι ζητήματα που πληγώνουν τον ελληνικό λαό αλλά και τη λειτουργία της δημοκρατίας», είπε ο κ. Τοσουνίδης.

Απαντώντας και στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, είπε «όποιος θέλει πιο ξεκάθαρη απάντηση, η κάλπη του δημοψηφίσματος θα του έδινε την απάντηση. Ασφαλίστηκαν πίσω από τα αριθμητικά δεδομένα ενός κοινοβουλίου που με συγκυριακό τρόπο σχημάτισαν μια πλειοψηφία αρνούμενοι να δουν αυτό που συμβαίνει στη κοινωνία».

Τέλος, ερωτηθείς, αν ο κ. Καμμένος θα συνεχίσει να ανεβάζει τους τόνους, απάντησε «ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει να είναι συνεπής, αγωνιστής και δυνατός. Υπερασπιζόμαστε πατρίδα, λαό και το δικαίωμα αυτού του λαού να αποφασίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή