Πάιατ: Περιμένουμε από την Ελλάδα διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, ταχείες μεταρρυθμίσεις και προβλέψιμους κανονισμούς

Πάιατ: Περιμένουμε από την Ελλάδα διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, ταχείες μεταρρυθμίσεις και προβλέψιμους κανονισμούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την καθιερωμένη πλέον πρωτοχρονιάτικη δεξίωση, όπου παραβρέθηκαν σχεδόν το σύνολο του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, «υποδέχτηκε» τη νέα χρονιά, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρός του, Σίμος Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας της ελληνικής καινοτομίας και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και των προσπαθειών για την προσέλκυση επενδύσεων αφού αυτή είναι η συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, σχολίασε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι και πρέσβης της Ελλάδας με τον τρόπο που λειτουργεί και προάγει τις προσπάθειες της χώρας μας.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε σχετικά: «Η φιλοσοφία μου για την αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ βασίστηκε σε μια γραμμή από την ταινία "αν το φτιάξετε, θα έρθουν".

Ο σκοπός της περασμένης χρονιάς ήταν η συνέχεια της θεμελίωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα προς υποστήριξη της πλήρους οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.

Σήμερα, αυτά τα θεμέλια είναι τόσο δυνατά όσο δεν ήταν ποτέ -και θα έλεγα, ως άμεσο αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων στο δωμάτιο εδώ απόψε.

Το 2019, ενώ πρόκειται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών, περιμένουμε από την Ελλάδα να οικοδομήσει την υπόλοιπη υποδομή συνεχίζοντας με διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, ταχείες μεταρρυθμίσεις και προβλέψιμους κανονισμούς.

Αυτά είναι τα θεμέλια που θα κάνουν τους επενδυτές των ΗΠΑ να έρχονται στην Ελλάδα σε μεγαλύτερους αριθμούς».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή