Στ. Θεοδωράκης: Θα πορευτούμε με νέα πρόσωπα, το σκαρί θα μείνει ίδιο, μόνο πανιά θα αλλάξουμε

Στ. Θεοδωράκης: Θα πορευτούμε με νέα πρόσωπα, το σκαρί θα μείνει ίδιο, μόνο πανιά θα αλλάξουμε

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατηγορηματικά δεν θα συμμαχήσω με ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφος μου για τις Πρέσπες δεν είναι συγχωροχάρτι για την πολιτική του Τσίπρα», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη στάση που τήρησε στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» υπενθυμίζει ότι από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ ενός σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού και από το τέλος του 2017 είχε καταστήσει σαφές ότι θα το ψηφίσει. 

«Είχαμε δεσμευτεί από τις αρχικές μας θέσεις. Το είχαμε πει από το 2014. Το Μακεδονικό να λυθεί με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό. Και από το τέλος του 2017 είχαμε πει ότι θα το ψηφίσουμε. Τώρα με εγκαλούν ποιοι; Μα και ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπέρ της συμφωνίας. Τα δύο ζωντανά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτοί προδότες είναι; Μα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ίδιο πίστευε. Εγώ είμαι με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και όχι με τον Αντώνη Σαμαρά. Εκ παραδόσεως η οικογένεια είναι υπέρ της λύσης. Όλοι άλλαξαν άποψη πιεζόμενοι από στενά κομματικά συμφέροντα. Εκτός από μένα. Εσείς αλλάξετε, όχι εγώ. Θα πίστευε κανείς ότι αν ο Κυριάκος ήταν απλός βουλευτής δεν θα συμφωνούσε με τις Πρέσπες; Κανείς. Ούτε φυσικά θα διαφωνούσε η Ντόρα Μπακογιάννη».

Τώρα δεξιοί βουλευτές φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

«Εμείς, το Ποτάμι δεν γονατίσαμε. Εμείς παραμείναμε σταθεροί στις απόψεις μας. Εκείνοι γονάτισαν από το φόβο του πολιτικού κόστους», προσθέτει ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει ότι είχε δεχτεί πρόταση από τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει υπουργός μειονοτήτων, μια πρόταση που, όπως είπε, δεν τον ενδιέφερε καθώς ο λόγος που εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία ήταν «να μπει στην πολιτική ώστε έτσι από καλύτερες θέσεις να παραμείνει απέναντι στην εξουσία».

«Δεν μ' ενδιέφερε να γίνω υπουργός. Όλη αυτή η γνώση, το περπάτημα στην καθημερινότητα των "παιδιών ενός κατώτερου θεού" ήθελα να τα φέρω να τα αναδείξω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εκείνη την εποχή εγκατέλειψα προσφορές καναλιών, όπως του Αντένα, με πολλαπλάσιες αμοιβές απ' αυτή ενός βουλευτή», δηλώνει.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «ψεκασμένους» αριστερούς και δεξιούς, αναφέροντας ως παράδειγμα τη στάση βουλευτών απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Πολλοί σχολιαστές, υποτίθεται σοβαροί, φωνάζουν "Αμερικανοί φονιάδες των λαών". Δεν είναι μόνο οι ψεκασμένοι του Σύριζα. Ψεκασμένοι αριστεροί, ψεκασμένοι δεξιοί. Δεξιοί βουλευτές εντελώς εναντίον Αμερικής. Να λένε, μετά το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που κατέληξε με 25 τραυματισμένους αστυνομικούς, "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Υπάρχει εξήγηση γι αυτό; Ναι. Μας ψεκάζουν!», τονίζει.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Αμυρά ότι είχε αναλάβει δεσμεύσεις για να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης απαντά:

«Μοναδικές δεσμεύσεις ήταν οι αρχικές, αμετακίνητες θέσεις μας. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, με τον καινούργιο μήνα, από τον Φεβρουάριο, να μην αναφέρομαι σε αυτό και να μην στεναχωριέμαι. Όλα αυτά με πληγώνουν. Πάντως πρέπει να σου πω ότι μόνο ο Μαυρωτάς ήταν ιδρυτικό μέλος. Και ότι ο Αμυράς δεν ήταν ούτε στο Πολιτικό συμβούλιο. Στο μέλλον θα τα αλλάξουμε όλα. Θα πορευτούμε με νέα πρόσωπα. Εγώ ούτε κληρονόμησα, ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα είμαι. Θα τα αλλάξουμε όλα. Το σκαρί θα παραμείνει το ίδιο, τα πανιά θα αλλάξουμε».

Τέλος, σημειώνει ότι «θα είναι παρών στις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά και στις εθνικές. Χωρίς δανεικά. Ούτε ένα ευρώ. Φαντάσου όταν πηγαίνουμε να εκτυπώσουμε το υλικό μας η προσφορά είναι περίπου 50% της αντίστοιχης που προσφέρεται προς τα μεγάλα κόμματα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή εκείνοι τυπώνουν χωρίς να πληρώνουν. Εμείς τυπώνουμε και αμέσως πληρώνουμε. Εκείνοι μπεχτατζήδες. Εμείς κανονικοί».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή