ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Ν. Νικολόπουλου εναντίον Π. Καμμένου για ένα sms

minysi-n-nikolopoyloy-enantion-p-kammenoy-gia-ena-sms-2298896

Για «βία κατά πολιτικού σώματος» που τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών μήνυσε τον αρχηγό τον Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνο Καμμένο ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Νικολόπουλος μετέβη νωρίτερα σήμερα στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, κ. Αλέξανδρο Παπαστεριόπουλο κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Καμμένου.

Η μήνυση αφορά παράβαση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών». Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην αναφορά, ο κ. Καμμένος απέστειλε γραπτό μήνυμα sms στον κ. Νικολόπουλο απειλώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι θα σταματήσει από σήμερα το απόγευμα να λαμβάνει κρατική διαφήμιση στις ιστοσελίδες που φέρεται να έχει υπό τον έλεγχό του.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας που σημειωτέον έχει δηλώσει ότι θα διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα τον βουλευτή κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο φέρεται να προσπαθούσε επίμονα τις τελευταίες ώρες να προσεγγίσει τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαϊας. Ο τελευταίος ωστόσο δεν απαντούσε στις επίμονες κλήσεις γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του πρώην υπουργού. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος πρότεινε ως μάρτυρά του τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.