Επικριτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Επικριτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άνοιξαν «μέτωπο» με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, κατά τη χθεσινή μαραθώνια κοινοβουλευτική διαδικασία στο σύνολό τους οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Δυστυχώς η συζήτηση διεξάγεται σε μια Βουλή που βιώνει καταστάσεις παρακμής και εκφυλισμού. Μια Βουλή με θεσμικές ακροβασίες. Με μια πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ με υπολείμματα της Ακροδεξιάς και τους γνωστούς γυρολόγους. Και είστε εσείς προσωπικά, κ. Τσίπρα, ο αρχιτέκτονας αυτού του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ευτελισμού», ανέφερε στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και υπογράμμισε ότι το κόμμα της θα υιοθετήσει στάση τέτοια κατά τη σημερινή ψηφοφορία που συμβολικά να καταδεικνύει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία 180 που θα επιτρέψει σε μονοκομματική κυβέρνηση να ψηφίσει στην επόμενη Βουλή, όποιες αλλαγές στο Σύνταγμα επιθυμεί: «Δεν θα επιτρέψουμε, με την ψήφο μας, η συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση μιας μόνο πολιτικής δύναμης. Δεν μπορεί να υπάρχει “εν λευκώ" εντολή για την αναθεώρηση του Συντάγματος», τόνισε. Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΣΥ θα εκφραστεί από την ψήφο μόνο ενός μέλους της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

«Δεν σας έχουμε καμιά εμπιστοσύνη για το τι θα πράξετε στην επόμενη Βουλή. Εμείς δίνουμε τις προτάσεις μας για να αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκών κινητοποιήσεων, για προάσπιση και διεύρυνση δικαιωμάτων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, για να συμπληρώσει ότι στην παρούσα φάση της διαδικασίας δεν θα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία 180 θετικών ψήφων, ώστε να μην επιτραπεί στην επόμενη κυβέρνηση να περάσει όποιες αλλαγές επιθυμεί.

Τη διαφωνία του τόσο με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό όσο και με της Ν.Δ. για εκλογή μόνο με 151 θετικές ψήφους στη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «να κληθεί πάλι ο λαός, να μας βγάλει από το αδιέξοδο», είναι διχαστική και λαϊκίστικη. Και χαιρόμαστε που η Ν.Δ. άλλαξε θέση και δεν υποστηρίζει πια την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Δεν είμαστε αισιόδοξοι. Ο συντηρητισμός και ο λαϊκισμός είναι στη φύση των κομμάτων και των συστημάτων εξουσίας. Το αποδεικνύει και η πορεία της κυβέρνησής σας», ανέφερε ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην παρέμβασή του.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία της παρούσας φάσης κορυφώνεται σήμερα με ψηφοφορία επί των επιμέρους προτάσεων (με ξεχωριστά ψηφοδέλτια), ενώ ως γνωστόν θα ακολουθήσει και δεύτερη ψηφοφορία σε ένα μήνα, πλέον επί μόνον εκείνων των άρθρων που θα συγκεντρώσουν σήμερα τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή