Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε το απόγευμα  της Τετάρτης ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος και ο Εντιμολ. Άρχων Πρωτέκδικος κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Νομικός Σύμβουλος. Από την πλευρά της ΝΔ συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ, Κώστας Τσιάρας.

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης-1

Οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στο άρθρο 3, όσο και στο άρθρο 13 του Συντάγματος.

Παράλληλα, επανέλαβαν τον προβληματισμό που προκαλεί στους κόλπους του Πατριαρχείου η επιχειρούμενη αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησης στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης-2

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, σημείωσε την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προωθούμενες αλλαγές του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας κράτους, μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς συνταγματικές αλλαγές και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο.

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης-3

Τέλος, επανέλαβε ότι η ΝΔ αντιτάχθηκε εξ αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλλει, ερήμην του κλήρου, το μισθολογικό τους καθεστώς.

Με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή