Εισαγγελική παραγγελία για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Εισαγγελική παραγγελία για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγγελία για διερεύνηση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο του 2000 με βάση τα όσα ανέφερε απολογούμενος ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην υπόθεση της Siemens, έδωσε στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού πρέπει να ερευνηθούν τα λεχθέντα από τον Θεόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις από έδρας στη δίκη για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού, αναφέρθηκε σε χρηματοδοτήσεις ιδιωτικών προς τα κόμματα – με λεπτομέρειες για το ΠΑΣΟΚ – την εποχή εκείνη προκειμένου να καλύπτουν προεκλογικές τους ανάγκες, όπως μετακινήσεις ετεροδημοτών, προβολή σε ΜΜΕ και αφίσες, ενοικίαση προεκλογικών κέντρων και λοιπά.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος υπολόγισε – σε γενικές γραμμές- πως η ιδιωτική χρηματοδότηση για το κόμμα του ανερχόταν στα 16 δισ. δραχμές εκείνη την εποχή.

Ηδη η Οικονομική Εισαγγελία διερευνά τα οικονομικά των κομμάτων για τα οποία έχουν ήδη κληθεί σε εξηγήσεις – τις οποίες και έχουν παράσχει- πρώην υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και ποινικές διώξεις επί του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή