Μια διαφορετική εορτή αγάπης στο Hilton για την ημέρα των ερωτευμένων

Μια διαφορετική εορτή αγάπης στο Hilton για την ημέρα των ερωτευμένων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ημέρα των ερωτευμένων έχει επιλέξει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» τα τρία τελευταία χρόνια για να παραθέτει ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό γεύμα, αφιερωμένο στη στήριξη για τους μικρούς ασθενείς που δίνουν μάχη ζωής. Εφέτος δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο με εκατοντάδες προσκεκλημένους και πρόγραμμα εορταστικό για την αγάπη που ξεφεύγει από το διαπροσωπικό πλαίσιο και περνά στην έγνοια για τους ανθρώπους που θέλουν την ηθική και την έμπρακτη βοήθειά μας. Στόχος του Σωματείου είναι να περάσει ένα δυνατό μήνυμα με τα έσοδα να διατίθενται για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, έτσι ώστε να λειτουργεί ως κέντρο αριστείας και να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να γίνουν εντελώς καλά.

Μέσα σε 30 χρόνια, η «Ελπίδα» έχει καταφέρει να σώσει πάνω από 1.000 ζωές με κυριότερη επιτυχία το γεγονός ότι οι πάσχοντες δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να χειρουργηθούν ή να λάβουν ειδική θεραπεία. Μέσα σε αυτές τις δεκαετίες έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες σε κάθε τομέα: από την ολοκλήρωση της υποδομής, την απόκτηση τεχνολογίας αιχμής, τη δημιουργία ξενώνα για τους οικείους των παιδιών ώστε να βρίσκονται συνεχώς πλάι τους. Παράλληλα, προχώρησε η διεύρυνση του δικτύου συνεργασιών με ξένα νοσοκομειακά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την Τράπεζα Εθελοντών του Μυελού των Οστών.

Οικοδέσποινα της βραδιάς η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη που υποδέχθηκε 400 εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού, ιατρικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, οι οποίοι με την παρουσία τους στήριξαν το σπουδαίο έργο της «Ελπίδας». Παρόντες ήταν, ανάμεσα σε άλλους, ο ακαδημαϊκός, καθηγητής και πρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ κ. Αντώνης Κουνάδης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θάνος Δημόπουλος και η σύζυγός του Ντόρα, ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού κ. Richard Jackson και η σύζυγός του Eia, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Μανώλης Παπασάββας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου. Είναι, άλλωστε, οι πρώτοι άνθρωποι που βιώνουν από κοντά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για να ξανακερδίσουν τα παιδιά την υγεία τους.

Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής βραδιάς, η Ελλη Κοκκίνου ερμήνευσε τις μεγάλες επιτυχίες της. Το σημαντικό στον τριαντάχρονο αγώνα της «Ελπίδας» δεν είναι μόνον η συστράτευση των καλλιτεχνών ή των αθλητών που στέκονται αφιλοκερδώς στο πλευρό της αλλά και μία σειρά από σπουδαίους χορηγούς και επιχειρήσεις που πιστεύουν στο έργο της. Ετσι, με μια ευρεία ­­­­­­­­­­­­­­­συμμαχία δίνονται και κερδίζονται οι δυσκολότερες μάχες και μεταμορφώνουν την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε εορτή πραγματικής και ανιδιοτελούς αγάπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή