Ερωτήματα από Ν.Δ. για Πολάκη

Ερωτήματα από Ν.Δ. για Πολάκη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απευθείας τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζητεί «κάποιες πειστικές» απαντήσεις, φωτογραφίζει η Πειραιώς για τη συμπεριφορά και τα πεπραγμένα του Παύλου Πολάκη, λίγες ώρες αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορεί να λάβει αποστάσεις και να τον «αδειάσει», γιατί «Τσίπρας ίσον Πολάκης».

Η Ν.Δ. επανήλθε χθες με μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν το περίφημο δάνειο, κάποια από τα οποία, εξάλλου, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι απευθύνονται και από την «ημέτερή σας», κατά την Πειραιώς, «Εφημερίδα των Συντακτών». «Δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό –και μάλιστα υπουργό– ποσό 100.000 ευρώ ως καταναλωτικό δάνειο; Δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;», διερωτάται μεταξύ άλλων η Πειραιώς, αφήνοντας αιχμές και για την επιλογή της Τράπεζας Αττικής να χορηγήσει το συγκεκριμένο δάνειο. Σε ό,τι αφορά το τηλεφώνημα του κ. Πολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνει: «Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τον απειλεί σε περίπτωση που δεν το… πράξει; 

Και είναι δυνατόν, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, να υποστηρίζει ο υπουργός ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Σας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά και θεωρείτε ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές;».

Πηγές της Πειραιώς επεσήμαιναν τον ισχυρισμό του κ. Πολάκη ότι χρειάστηκε το δάνειο για να καλύψει τις «τρέχουσες οικογενειακές ανάγκες του», παρά τον ταυτόχρονο ισχυρισμό του ότι τα τελευταία χρόνια κέρδιζε πολύ περισσότερα. Και το είπε, σημείωναν, χωρίς καμία συναίσθηση «σε μια χώρα που οι νέοι εργαζόμενοι έχουν μισθούς 450 ευρώ και το 80% των νοικοκυριών δηλώνει εισοδήματα κάτω από 20.000 ευρώ». Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα ο κ. Πολάκης «θα είχε ήδη πάρει πόδι εν μέσω δημόσιας χλεύης, αποκηρυγμένος ακόμα κι απ’ το κόμμα του. Εδώ τον κανακεύουν…».

«Κατ’ αρχήν θετικά»

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της κοινωνικής ατζέντας, η Πειραιώς σημειώνει ότι η Ν.Δ. αντιμετωπίζει «κατ’ αρχήν θετικά» την πρόταση να δημιουργηθούν εποπτευόμενοι χώροι για τους χρήστες ναρκωτικών, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε ανήμερα τα Χριστούγεννα με ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει προγράμματα απεξάρτησης.

Συνάντηση με τον Τζέφρεϊ Πάιατ είχε χθες στο γραφείο του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Η συνάντηση προγραμματίστηκε προ ημερών και στο επίκεντρό της βρέθηκαν η προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας και θέματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Ο Aμερικανός πρέσβης στην Αθήνα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. και για την πολυμελή αμερικανική αποστολή που θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα για να μετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καθώς είναι αρκετά τα πρόσωπα που επιδιώκουν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή