Στη Μόσχα ο Κ. Μητσοτάκης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διεύρυνση των διεθνών επαφών του, στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. και στην εξωστρέφεια που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στίγμα που αναμένεται να δώσει και κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, όπου θα συζητήσει και τη διμερή οικονομική συνεργασία. Την ίδια ώρα, μήνυμα ότι υπολογίζει στο στοίχημα της ανανέωσης απηύθυνε χθες από το νέο 150μελές διαγραμματειακό όργανο της Ν.Δ., καθώς κατά την πρόσφατη αναδιάταξη του κομματικού οργανογράμματος εντάχθηκαν 94 νέοι αναπληρωτές γραμματείς από ολόκληρη την Ελλάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη.

Με την πρώτη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσελαβ Βολόντιν –δεν αποκλείονται και συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος– ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνει το παζλ της διεύρυνσης των διεθνών επαφών του που πυκνώνουν από τούδε και στο εξής και εκπέμπει μήνυμα υψηλού συμβολισμού για τη σημασία των ελληνορωσικών σχέσεων, πολύ περισσότερο μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η επίσκεψη προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και κρίθηκε ότι ο παρών χρόνος –μετά και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών– είναι ο προσφορότερος, προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες ή και «καπέλωμα» της επίσκεψης από τον εσωτερικό και όχι μόνο διάλογο επί της συμφωνίας.

Εξάλλου, και αυτή η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. θα εστιαστεί σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις και στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος διμερούς συνεργασίας. Τυχαία δεν είναι ούτε η σύνθεση της νεοδημοκρατικής αποστολής που θα συνοδεύσει τον κ. Μητσοτάκη στη ρωσική πρωτεύουσα. Κι αυτό διότι εκτός από τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον διπλωματικό σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη Κώστα Αλεξανδρή, τον πρόεδρο της Ν.Δ. θα συνοδεύσει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ασχολείται με το κομμάτι της οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας.

Η οικονομία με αιχμή τη μείωση των φόρων και τις επενδύσεις και άλλα μέτωπα της καθημερινότητας βρίσκονται στο προσκήνιο της ατζέντας της Ν.Δ., όπως φάνηκε τόσο από τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης –επενδυτές σε Αθήνα και Μόναχο και τραπεζίτες στην Αθήνα με αφορμή το σχέδιο νόμου για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας– αλλά και τα μηνύματα για επιθετική μείωση της φορολογίας από τον πρώτο κιόλας μήνας διακυβέρνησής του που απηύθυνε μέσω της συνέντευξής του στο CNBC. Ο κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνει όλο και πιο αναλυτικά το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Σήμερα, εξάλλου, θα παρουσιάσει το αναλυτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, το οποίο κινείται γύρω από τρεις άξονες: πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη και ειδική μέριμνα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στον πρώτο άξονα, προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου, το κάπνισμα, την παχυσαρκία και τη στοματική υγεία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ήδη δεσμευθεί ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα θεσμοθετήσει κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και άτομα με αναπηρία, όπως και για πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή