«Καθαρό τοπίο» διεκδικεί η Ν.Δ. από το Μαξίμου

«Καθαρό τοπίο» διεκδικεί η Ν.Δ. από το Μαξίμου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ζητεί η Ν.Δ. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη ζήτησε, συγκεκριμένα, ευθέως από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν ισχύουν οι πληροφορίες περί πιθανής επαναφοράς της λίστας για τις ευρωεκλογές και, επιπλέον, εάν ευσταθεί το σενάριο μεταφοράς της ημερομηνίας του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα πριν (από τις 26 στις 19 Μαΐου). Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. ρωτάει, επίσης, αν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, περιγράφοντας ως «απαράδεκτο» 90 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών να παραμένουν αδιευκρίνιστες τόσο σημαντικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα, με αιχμή τον πρόεδρο του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη, η Ν.Δ. ξεδιπλώνει το πρόγραμμά της για την υγεία και την ασφάλιση. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με θέμα «1907-2019: Στο μέλλον με ασφάλεια». Μόλις το περασμένο Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία υπό την ονομασία «Σπύρος Δοξιάδης». Η κ. Σπυράκη υπενθύμισε μάλιστα χθες ορισμένες στοχευμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ., με βασική τη μάχη κατά του καρκίνου με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. «Αμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για όλους. Δημιουργία ταχείας οδού στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Διανομή φαρμάκων στο σπίτι, εξειδικευμένο προσωπικό για κατ’ οίκον νοσηλεία. Ιδρυση ειδικών κέντρων για την αντιμετώπιση του καρκίνου», ανέφερε η κ. Σπυράκη τονίζοντας ότι «κεντρικός στόχος μας είναι, μέχρι το 2030, το 75% των καρκίνων να διαγιγνώσκεται στα αρχικά στάδια, στο πρώτο και το δεύτερο στάδιο, όταν η νόσος είναι ευκολότερα αντιμετωπίσιμη».

Στη Ν.Δ. αναδεικνύουν, επίσης, το πρόγραμμα διεθνών επαφών του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αύριο θα μεταβεί στη Μόσχα όπου θα έχει αρκετές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα βρίσκεται στη Μόσχα την Τετάρτη και την Πέμπτη (27 και 28 Φεβρουαρίου). Εκεί, θα συναντήσει τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ θα έχει γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο της Δούμας Βλάχισλαβ Βολόντιν. Η μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα έρχεται σε συνέχεια των συνομιλιών που είχε τον Μάιο του 2016 με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν.

Παράλληλα, χθες η κ. Σπυράκη επανήλθε στο ρεπορτάζ του ΒΒC περί «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

«Επιμένουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα εθνικής “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Και αυτό, γιατί, όπως ξέρετε, το κείμενο του BBC αναφέρεται σε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Ωστόσο, πέρα από τα δημοσιεύματα, είναι απαραίτητο όλοι οι Ελληνες να γνωρίζουν ότι η συμφωνία που επικυρώθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τους προθύμους παράγει μια σειρά βλαπτικά αποτελέσματα για την Ελλάδα». Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης άφησε χθες σαφώς να εννοηθεί ότι θα κινηθεί δικαστικά έναντι όποιου εισαγγελικού λειτουργού αποφασίσει να υπογράψει δίωξη για παθητική δωροδοκία για την υπόθεση Novartis. Συγκεκριμένα είπε (ρ/σ 24/7) ότι «αν γίνει δίωξη για παθητική δωροδοκία, θα κάνω προσφυγή στο αρμόδιο συμβούλιο για αναγνώριση της παραγραφής όπως προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και μετά μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε όποιον το αποφάσισε. Εάν το ερευνούν, την παθητική δωροδοκία, είναι παράνομοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή