Mητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη βία

Mητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη βία

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση της Ν.Δ. για μηδενική ανοχή σε οποιασδήποτε μορφής βία επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το βράδυ του Σαββάτου. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε σαφές μήνυμα ότι ο ίδιος θα παράσχει «απόλυτη πολιτική κάλυψη» στην ΕΛ.ΑΣ. για να κάνει τη δουλειά της σωστά.

«Είτε χαμηλής έντασης είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στη στήριξη που θα παράσχει μια δική του κυβέρνηση στην ΕΛ.ΑΣ. για να κάνει τη δουλειά της έτσι ώστε, όπως υπογράμμισε, «οι Ελληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Ελληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η πολιτεία μεριμνά γι’ αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των αστυνομικών. Αιχμηρός ήταν και για την εικόνα παρακμής που αντίκρισε, καθώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. «Αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα τμήματα. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Οχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες», σημείωσε.

«Οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι, η κοινωνία είναι φοβισμένη και η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανοχή στους μπαχαλάκηδες, επιδεικνύει αδράνεια στον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση της ανομίας και φέρει ακέραιη την ευθύνη για τα επεισόδια που συμβαίνουν στη χώρα», σημείωσε νωρίτερα η Μαρία Σπυράκη. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά περισσότερο από τέσσερα χρόνια και «λίγη αυτοκριτική από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως θα ήταν απαραίτητη». Με αιχμές έναντι του κ. Μητσοτάκη και της επίσκεψής του στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως αντέδρασε από το βήμα της Βουλής η Ολγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι οι συνεργάτες του «θα τον καταστρέψουν». «Ξέχασαν ότι το αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης έκλεισε επί Ν.Δ. και υπουργίας Δένδια μετά αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Βέβαια τότε το έκλεισαν με πρόσχημα καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας», είπε η αρμόδια υπουργός, η οποία, πάντως, νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «μύθο» τα περί εκτεταμένης ανομίας.

Επιστολή προς ΕΛΚ

Εστάλη χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς το ΕΛΚ να τεθεί εκτός το κόμμα (Fidesz) του Βίκτορ Ορμπαν. Η κίνηση του κ. Μητσοτάκη έχει διπλή στόχευση. Εξυπηρετεί ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή στρατηγική του και την εμπέδωση της εικόνας του ιδίου και της Ν.Δ. ως μιας μετριοπαθούς δύναμης στην οικογένεια του ΕΛΚ και ως αντίβαρο στη λαϊκιστική Δεξιά, αλλά και τη στρατηγική του προέδρου της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, καθώς αποτελεί σαφές ράπισμα στο κυβερνητικό αφήγημα περί «ακροδεξιάς Ν.Δ.». Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα βάλει στο ίδιο κάδρο τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ορμπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή