Μπάσκετ: Ωρα Τσάμπιονς Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες

Μπάσκετ: Ωρα Τσάμπιονς Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώτος προημιτελικός ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί σήμερα (19.30) στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας, δεν είναι ούτε ο πρώτος, αλλά ούτε και ο τελευταίος ελληνικός «εμφύλιος» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ (αποτελεί τη 17η αναμέτρηση ελληνικών ομάδων), αλλά κάθε αγώνας εγχώριας αντιπαλότητας σε ευρωπαϊκό φόντο, είναι διαφορετικής σημασίας και αξίας. Μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχει εξασφαλιστεί από την ομάδα που θα προκριθεί στις δύο αναμετρήσεις των «Δικεφάλων», αλλά το ζητούμενο θα είναι ποια ομάδα θα πάρει αυτή τη θέση και ενώ αύριο ο τρίτος εκπρόσωπος του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Προμηθέας, θα παίξει με την Τενερίφη στην Πάτρα.

Ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει για πολλοστή φορά στην τρέχουσα περίοδο να αφήσει εκτός γηπέδου, νοητικά, τα μεγάλα και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματά του, έχοντας ήδη παίξει στον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου και αντιμετωπίζοντας μια νέα αγωνιστική πρόκληση απέναντί του. Να αποκλείσει την περυσινή κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, την ΑΕΚ. Οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιχειρούν τη συσπείρωση του κόσμου και την οικονομική ενίσχυση της ΚΑΕ από τις εισπράξεις του σημερινού αγώνα. Στη διάθεση του προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου, δεν θα είναι, όμως, ο Αμερικανός φόργουορντ Τζαμάλ Τζόουνς που θα χειρουργηθεί στο γόνατό του σήμερα.

Η ΑΕΚ έχει τον χαρακτηρισμό τού φαβορί για την πρόκριση, λόγω της μεγαλύτερης περυσινής εμπειρίας που διαθέτει από την πορεία της στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι την πρόκριση στο φάιναλ φορ, την περίοδο φόρμας που διανύει και το κίνητρο της επανακατάκτησης του τίτλου.

«Η ΑΕΚ έχει ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζόρνταν Θίοντορ. Στο σημερινό πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών θα παίξουν Nίζνι – Βενέτσια (θα προκύψει ο αντίπαλος ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ) και Λε Μαν – Μπολόνια.

• Ο Ολυμπιακός νίκησε 76-67 τον Αρη στο άδειο ΣΕΦ για το παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Πανιώνιος – Λαύριο 101-91, Περιστέρι – Κύμη 94-93 (κ.δ. 80-80), Κολοσσός – Ηφαιστος 60-78, Ρέθυμνο -Παναθηναϊκός 75-87, ΑΕΚ – Προμηθέας 83-62, ΠΑΟΚ -Χολαργός 80-73.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή