Διεργασίες ενόψει κάλπης στη λαϊκή Δεξιά

Διεργασίες ενόψει κάλπης στη λαϊκή Δεξιά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση ο Τ. Μπαλτάκος ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία του με τον Π. Καμμένο ενόψει ευρωεκλογών. Η κίνηση χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική, καθώς δεν πάει πολύς καιρός, που με πρωτοβουλία του ιδίου είχε δημιουργηθεί το σχήμα «Δύναμη Ελληνισμού» σε συνεργασία με τον διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο. Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, παρά τις προσπάθειες Μπαλτάκου για τη συμπόρευση των μικρών κομμάτων της λαϊκής Δεξιάς, αρνείτο τη συνύπαρξη εκ νέου με τον Π. Καμμένο, τον οποίο κατηγορούσε πως δεν απέτρεψε σε καίριο χρονικό σημείο τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μπαλτάκος επέλεξε λοιπόν να προχωρήσει κατά μόνας, μεταπηδώντας στους ΑΝΕΛ και θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η επιλογή αυτή αλλάζει τον χάρτη μεταξύ των μικρών κομματιδίων που κινούνται ανάμεσα στη λαϊκή δεξιά και στην ακροδεξιά. Ο κ. Δ. Καμμένος λίγη ώρα μετά την απόφαση Μπαλτάκου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά τον θέτει εκτός κόμματος. «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η Δύναμη Ελληνισμού συνεχίζει ακάθεκτη τον αγώνα της ένωσης όλων των πατριωτικών δεξιών κινημάτων», σημειώνει αρχικά, προσθέτοντας πως «κατά συνέπεια ξεκινούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Μπαλτάκου και της επιλογής νέου γενικού γραμματέα της Δύναμης Ελληνισμού». Ουσιαστικά ο κ. Δ. Καμμένος «έκαψε» κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου μελλοντική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Κατά πληροφορίες ο ανεξάρτητος βουλευτής θα επιδιώξει τη συνεργασία με τον Κυρ. Βελόπουλο, ο οποίος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει σταθερά στο όριο να εισέλθει στην επόμενη Βουλή. Την ίδια ώρα, ο κ. Καρατζαφέρης, με τον οποίο επίσης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ο κ. Μπαλτάκος, δεν φαίνεται να έχει περιθώριο συνεργασίας με κάποιο από αυτά τα σχήματα, καθώς έχει απορρίψει τον κ. Καμμένο, ενώ έχει απορριφθεί από τον κ. Βελόπουλο, ο οποίος έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια από τον ΛΑΟΣ.

Σε αυτόνομη λογική κινείται και ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, που παρά την προσπάθεια, ναυάγησε η συνεργασία του με τον κ. Βελόπουλο. Την ίδια ώρα πάντως η «σκληρή» στάση της Ενωσης Κεντρώων στη συμφωνία των Πρεσπών μεταγγίζει «δεξιό» αίμα στο κόμμα. Προσφάτως προσχώρησαν στο κόμμα του Β. Λεβέντη η κ. Μαρία Σταυρινούδη, πρώην βουλευτής της Ν.Δ., που είχε ενταχθεί στο κόμμα του κ. Βελόπουλου, αλλά και το πρώην «γαλάζιο» στέλεχος επί Σαμαρά, Δημ. Δαββέτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή