Προτεραιότητα Μητσοτάκη οι επενδύσεις

Προτεραιότητα Μητσοτάκη οι επενδύσεις

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ –στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη– πραγματοποιεί από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο των διεθνών επαφών του με επίκεντρο το θετικό αφήγημα, το κυβερνητικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας και την προσέλκυση επενδυτών, καθώς εδραία πεποίθηση του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αλλά περιμένουν τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης.

Στο δικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας και στις αλλαγές που ο ίδιος σκοπεύει να προωθήσει με στόχο η Ελλάδα να αλλάξει θέση στον επενδυτικό χάρτη και όχι μόνο, αναμενόταν να εστιάσει, εξάλλου, τη χθεσινοβραδινή του ομιλία-συζήτηση στην έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κ. Καραμανλής της Σχολής Φλέτσερ του Tufts, στο πλαίσιο της σειράς Διαλέξεων Μπεχράκη, υπό τον συντονισμό του Γιώργου Αλογοσκούφη και παρουσία του μεταβατικού πρύτανη της σχολής, Iαν Τζονστόουν. Ο κ. Μητσοτάκης αναμενόταν να έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους της ομογένειας. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους και CEO επενδυτικών οργανισμών και funds, καθώς υπάρχει αμφίδρομο ενδιαφέρον για το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα, ενώ ο ίδιος δεν κρύβει ότι εστιάζει πλέον τις επαφές του εκτός συνόρων στην οικοδόμηση εικόνας αξιοπιστίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Στην Πειραιώς δεν πέρασε απαρατήρητη η υπογράμμιση του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη στις εκλογές, «κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας», αφήγημα που ασπάζονται στον τρίτο όροφο της Πειραιώς. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και με αφορμή την έκδοση του δεκαετούς ομολόγου εξέφρασε την ελπίδα θετικής έκβασης, καθώς θεωρεί ότι το όποιο θετικό κλίμα ενδεχομένως καρπώνεται ο κ. Τσίπρας, είναι πρόσκαιρο.

Υπερψήφισε η Ν.Δ.

Στη Βουλή η Ν.Δ. υπερψήφισε χθες την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης για τους τοξικομανείς, παρά τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο που τελικά η κυβέρνηση διατύπωσε το συγκεκριμένο άρθρο. «Η λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά», επισημαίνει η Ν.Δ., επιμένοντας, ωστόσο, ότι ο τρόπος νομοθέτησης της ρύθμισης είναι προβληματικός.

Την ίδια ώρα, μια αναμενόμενη ανακοίνωση έγινε χθες που σηματοδοτεί την επιστροφή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στην ενεργό πολιτική. Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε ότι o κ. Ρουσόπουλος θα είναι υποψήφιος της Ν.Δ. στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών. «Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι παρόρμηση της στιγμής, ούτε προσωπικό στοίχημα, αλλά συνειδητή επιλογή. Συστρατεύομαι στην πολιτική αλλαγή που θα φέρουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ελπίδα που δίνουν στην πατρίδα μας. Με οδηγό μια νέα νοοτροπία παντού. Στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία. Δουλειές για περισσότερους Ελληνες. Να μη φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό. Σεβασμός στην αξιοπρέπεια όσων πάλεψαν μια ολόκληρη ζωή και έφτασαν σήμερα να νιώθουν ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή