Μητσοτάκης στο CNN: Επενδυτική έκπληξη η Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια

Μητσοτάκης στο CNN: Επενδυτική έκπληξη η Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια», δηλώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο  Tζούλια Τσάτερλι.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και παραχωρήθηκε στο περιθώριο των επαφών που είχε ο αρχηγός της Ν.Δ. στη Νέα Υόρκη, ενώ όπως σημειώνει, η Ν.Δ. «αυτή τη στιγμή προηγείται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις».

O κ. Μητσοτάκης απευθύνει πρόσκληση στους διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα: «Υπάρχει λόγος για να εμπιστευθεί κάποιος την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», τονίζει.

Μεταξύ άλλων, μέσω της συνέντευξής του στο διεθνές δίκτυο, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους επιχειρηματίες να επαναφέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις των εταιρειών τους που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό για να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα έχουμε 12 δισ. ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό. Και θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες» σημειώνει.

Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και αναλύει το σχέδιό του για τη δραστική μείωση των φόρων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις», τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται από υψηλούς φόρους και εισφορές, ενώ παράλληλα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη

. Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης «ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή