Μέρα ανακοινώσεων η σημερινή για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μέρα ανακοινώσεων η σημερινή για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 12 το μεσημέρι, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις ευρωεκλογές. Κεντρικό ζήτημα παραμένει η συγκρότηση του λεγόμενου προοδευτικού πόλου, με τις πληροφορίες να λένε πως με το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων.

Πλην των τριών νυν ευρωβουλευτών, κ. Παπαδημούλη, Κούλογλου και Κούνεβα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι κ. Κουρουμπλής, ο κ. Μουζάλας αλλά και η κ.Ρεπούση, ένα πρόσωπο εκτός του στενού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει να σηματοδοτήσει μία πρωτη φάση για το «προοδευτικό άνοιγμα».

Οι σημερινές ανακοινώσεις άλλωστε χαρακτηρίζονται από πηγές ως «προσεκτικές», καθώς οι κινήσεις με Τόλκα και Μωραίτη θεωρήθηκαν αδέξιες και δεν έφεραν μέχρι τώρα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα άλλωστε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ProgressiveCaucus), στην οποία ανήκει ο κ. Παπδημούλης, έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τους υποψηφίους των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων για την προεδρία της Κομισιόν (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι)με την οποία ζητούν από τους υποψηφίους Νίκο Κούε και Βιολέτα Τόμιτς (Αριστερά), Φρανς Τίμερμανς (Σοσιαλιστές), Μπας Έικχουτ και Σκα Κέλερ (Πράσινοι), να μοιραστούν τις πολιτικές τους προτεραιότητες πάνω σε 10 σημεία που η Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει, ζητώντας απαντήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου, για την εκκίνηση ενός διαλόγου και προοδευτικών συγκλίσεων.

Την ίδια ώρα το επόμενο διάστημα αναμένεται και η ρύθμιση με την οποία θα μπορούν να κατέλθουν στις ευρωεκλογές η κ. Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης χωρίς να παραιτηθούν από βουλευτές, κάτι απαγορευτικό για την πλειοψηφία των 151 της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή