Μ. Σπυράκη: Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση

Μ. Σπυράκη: Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση. Η μη επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων στερεί πόρους και δεν βοηθά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση, είπε ακόμη η κ. Σπυράκη, δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, για περισσότερα από τρία χρόνια και άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια.

Την κατηγόρησε ότι επιδόθηκε σε κρεσέντο παροχών και διορισμών για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι, αντί να λύνει προβλήματα, ασχολείται με ρουσφέτια.

Παράλληλα η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε και στις επαφές του αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι η Ελλάδα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα είναι ένα ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Σημείωσε ότι η δέσμευση για μείωση των φόρων δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να κάνουν μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είτε απασχολούν έναν εργαζόμενο είτε δεκάδες. Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες οφείλουν να μεριμνούν για τους εργαζομένους και να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι. Μπορούμε να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς, μεγαλύτερους από το 2% που έχουμε τώρα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο τη Λέσβο και την Παρασκευή τη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με τον «Δρομέα» του Κώστα Βαρώτσου, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της κυβέρνησης να αλλάξει τον “Δρομέα” ένα σύμβολο της σύγχρονη Αθήνας που έχει την υπογραφή ενός καλλιτέχνη διεθνούς αναγνώρισης, με ένα άγαλμα κακέκτυπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας. Παρέπεμψε σε αναλυτική δήλωση της αρμόδιας τομεάρχου Πολιτισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι «μεταξύ του κ. Βαρώτσου και ενός υπουργού της κυβέρνησης δεν έχουμε δίλημμα ποιον θα πιστέψουμε».

Για τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ωστόσο είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση, θα ακούσουμε την πρόταση και μετά θα τοποθετηθούμε». Σε κάθε περίπτωση πάντως χαρακτήρισε «θετικό μέτρο ότι αυξάνεται ο αριθμός των υποψήφιων γυναικών κάτι που το υιοθετεί η ΝΔ».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πάρει 180 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος το άρθρο 32, απάντησε ότι «ελπίζουμε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα αναιρέσουν τον εαυτό τους. Και ο αυτοεξευτελισμός έχει τα όριά του. Σε κάθε περίπτωση η θέση της ΝΔ είναι να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο πόρισμα της δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι και ρώτησε την κυβέρνηση ποιες ενέργειες έχει κάνει για να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία.

Σημείωσε ότι το 112 που είναι ο αριθμός για τις επείγουσες κλήσεις δεν λειτουργεί. Επίσης ότι από τα 3.200 κτίρια που είχαν κριθεί κατεδαφιστέα μόλις τα 30 έχουν κατεδαφιστεί.

«Το πόρισμα», συνέχισε, «δεν απέδειξε μόνο ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος αλλά και συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών». Θύμισε «τη συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου, τις φωτογραφίες δορυφόρων που έδειχνε ο κ. Παππάς και τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης που μιλούσαν για συνωμοσία κατά της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή